130 let
Hráč Philadelphia Flyers David Kaše se snaží posunout puk do brány Pavla...

Hráč Philadelphia Flyers David Kaše se snaží posunout puk do brány Pavla Francouze. | foto: Reuters

Francouz vychytal výhru Coloradu, Kaše debutoval v NHL, Pastrňák skóroval

Sport
  •   7:56
New York - Brankář Pavel Francouz kryl v NHL 32 střel, dovedl Colorado k výhře 3:1 nad Philadelphií a stal se druhou hvězdou zápasu. V dresu poražených debutoval v soutěži David Kaše. David Pastrňák vstřelil 26. gól v sezoně, ale s Bostonem podlehl v duelu dvou nejlepších týmů ve Washingtonu 2:3. Havířovský rodák alespoň předčil v přímém souboji Alexandra Ovečkina, před nímž zvýšil náskok v tabulce střelců na pět tref.

Colorado vedlo i díky dvěma gólům Mikka Rantanena 3:0 a Francouz živil až do 55. minuty naději na svou první nulu v NHL. O čisté konto připravila českého gólmana akce Jakuba Voráčka, po jehož přihrávce zpoza branky skóroval Claude Giroux. Kaše strávil na ledě necelých osm minut a Francouze prověřil dvěma střelami.

Pastrňák otevřel v desáté minutě skóre perfektní střelou z pravého kruhu, která se na cestě do branky otřela od břevna i tyče. Vzápětí zvýšil Patrice Bergeron, ale rozhodčí jeho branku odvolali po trenérské výzvě kvůli ofsajdu.

Obrat řídil ve druhé třetině dvěma trefami T. J. Oshie. Zejména gól na 2:1, u které mu asistoval Jakub Vrána, byl oku lahodící. Americký útočník se prosmýkl mezi dvěma obránci a bekhendem překonal Jaroslava Haláka.

Boston na začátku třetí třetiny vyrovnal zásluhou teče Seana Kuralyho. Ve 45. minutě ale rozhodl o výhře Washingtonu nejproduktivnější obránce soutěže John Carlson. Hráči z hlavního města USA vedou souěž už o pět bodů.

Autor: ČTK