130 let

Claude Giroux (vlevo) a Jaromír Jágr v dresech Philadelphie zvítězili proti proti Carolině vysoko 5:1 | foto: ČTK

Girouxe odmítl Lev. Teď uvažuje o Kladnu s Jágrem

Sport
  •   17:18
KLADNO - Kanadský útočník Claude Giroux, nedávný spoluhráč Jaromíra Jágra z Philadelphie, by mohl být další hvězdou, která při výluce v NHL obleče dres Kladna. Třetího nejproduktivnějšího hráče uplynulé sezony NHL láká do Kontinentální ligy Omsk, ale ve hře v týmu Rytířů by mohl obnovit spolupráci s Jágrem, majitelem středočeského klubu. Girouxe však už v minulých dnech odmítl pražský Lev z KHL.

"Vyloučit se to nedá. Je s ním v kontaktu Jarda. Samozřejmě by to bylo skvělé, kdyby za Kladno hrál," řekl sportovní sekretář Kladna Martin Vejvoda, který jednal s Girouxovým agentem.

"Je to velice reálné. Jde jen o to, jak se rozhodne. Buď půjde do Omsku, nebo si myslím, že půjde k nám. On ví, že sem může kdykoliv přijít, hrát tu i trénovat," řekl Jágr v rozhovoru pro server idnes.cz. Sám Girouxovi Omsk doporučuje. "My se dost často bavíme. Ví, že jsem v Omsku byl a že se mi tam líbilo. A hlavně mají o něj v klubu zájem. Jediný problém je, že tam není žádný Kanaďan. U nás sice taky ne, ale jsem tady já a dost dalších kluků z NHL."

Lev vyčerpal kvótu pro posily. Přesto dál chce Červenku

Jágr už zlákal do Kladna odchovance Tomáše Plekance s Tomášem Kaberlem z Montrealu, Marka Židlického z New Jersey a Jiřího Tlustého z Caroliny. Giroux má s Philadelphií ještě na dva roky kontrakt celkem na 8,5 milionu dolarů. Podle Jágra ale pojistka není problém.

"Zrovna před chvílí jsme to řešili. Ta společnost zlevnila. Pokud si hráč vyřídí pojistku sám, je na ni až čtyřicet procent sleva. Navíc Claude nemá žádný desetiletý kontrakt, má smlouvu jen na dva roky. Pojistka je pak třeba proti Plekymu (Plekancovi) nebo Kábovi (Kaberlem) daleko levnější," uvedl Jágr.

Giroux se už v příštích dnech chystá do Evropy. "Jen záleží kam. Já jsem mu doporučoval, aby si šel vydělat peníze. A my mu nemůžeme nic dát, to on moc dobře ví. Sem by si šel akorát zahrát. Říkal jsem mu: 'Buď jdi do KHL, nebo můžeš hrát tady, rozkoukáš se a získáš trochu času. Uvidíš, jak ta stávka bude pokračovat a případně můžeš jít někam jinam'," doplnil Jágr.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz