Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Gólman Bostonu Rask se dočkal. Dostal medaili za titul Plzně

Sport

  18:39
PLZEŇ - Finský hokejový brankář Tuukka Rask sledoval finálovou cestu Plzně za historicky prvním triumfem v extralize již ze zámoří, zásluhu na výhře Indiánů měl ale i on. Při výluce kanadsko-americké NHL vypomohl Západočechům v sedmnácti zápasech a v patnácti z nich tým kapitána Martina Straky vyhrál. Dnes na golfovém hřišti Dýšina tak gólman mohl převzít zlatou medaili a potěžkat si i mistrovský pohár.

Frolík střílí na Raska. foto: ČTK

Šestadvacetiletý Rask byl blízko i triumfu v NHL, ve finále Stanleyova poháru ale jeho Boston prohrál s Chicagem. Finský gólman si tak dnes s radostí užíval pocit vítěze. "Je to skvělé. Po tom zklamání, které jsem zažil v NHL, kde jsme prohráli ve finále Stanley Cupu, je fajn se vrátit sem a vidět zase všechny ty lidi. Být mistrem je výborný pocit," uvedl Rask na plzeňském webu.

ČTĚTE TAKÉ

Hvězda Bruins po prohře s Blackhawks podepsala v Bostonu novou lukrativní smlouvu, zklamání z finálového nezdaru z Raska ale stále nevyprchalo.

"Myslím si, že už se toho nezbavím. To je ale sport, podobné věci se stávají a my se přes ně prostě musíme dostat," řekl Rask, jenž v minulých dnech odpočíval ve Finsku. A věnoval se golfu, který si zahrál i dnes v Česku.

V Plzni se Rask zdrží asi tři dny. "Moc se mi tu líbí. Nikdy jsem tu nebyl v létě, ale je to tu nádherné a těším se, že tu strávím nějaký čas. Rád bych si zahrál golf, potkal se s kamarády a snad i vypil několik piv," dodal Rask s úsměvem.

Autor:

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...