Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Gólman Bostonu Rask se dočkal. Dostal medaili za titul Plzně

Sport

  18:39
PLZEŇ - Finský hokejový brankář Tuukka Rask sledoval finálovou cestu Plzně za historicky prvním triumfem v extralize již ze zámoří, zásluhu na výhře Indiánů měl ale i on. Při výluce kanadsko-americké NHL vypomohl Západočechům v sedmnácti zápasech a v patnácti z nich tým kapitána Martina Straky vyhrál. Dnes na golfovém hřišti Dýšina tak gólman mohl převzít zlatou medaili a potěžkat si i mistrovský pohár.

Frolík střílí na Raska. foto: ČTK

Šestadvacetiletý Rask byl blízko i triumfu v NHL, ve finále Stanleyova poháru ale jeho Boston prohrál s Chicagem. Finský gólman si tak dnes s radostí užíval pocit vítěze. "Je to skvělé. Po tom zklamání, které jsem zažil v NHL, kde jsme prohráli ve finále Stanley Cupu, je fajn se vrátit sem a vidět zase všechny ty lidi. Být mistrem je výborný pocit," uvedl Rask na plzeňském webu.

ČTĚTE TAKÉ

Hvězda Bruins po prohře s Blackhawks podepsala v Bostonu novou lukrativní smlouvu, zklamání z finálového nezdaru z Raska ale stále nevyprchalo.

"Myslím si, že už se toho nezbavím. To je ale sport, podobné věci se stávají a my se přes ně prostě musíme dostat," řekl Rask, jenž v minulých dnech odpočíval ve Finsku. A věnoval se golfu, který si zahrál i dnes v Česku.

V Plzni se Rask zdrží asi tři dny. "Moc se mi tu líbí. Nikdy jsem tu nebyl v létě, ale je to tu nádherné a těším se, že tu strávím nějaký čas. Rád bych si zahrál golf, potkal se s kamarády a snad i vypil několik piv," dodal Rask s úsměvem.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!