Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Gólman Rangers Lundqvist ničí svými zákroky Jágra. Boston ale vítězí

Sport

  17:17
BOSTON/PRAHA - Brankář hokejistů New Yorku Rangers Henrik Lundqvist je noční můrou Jaromíra Jágra. A zatímco Boston vede v sérii jasně 3:0 a má mečbol, česká legenda prodloužila své čekání na gól v play off už na 19 utkání.

Brankář hokejistů New Yorku Rangers Henrik Lundqvist foto: Reuters

Když se slavný český útočník vracel z Ruska do NHL, švédský gólman Lundqvist prohlásil: "Je skvělé, že se Jágr vrací." Tehdy zřejmě netušil, že o dva roky později bude jednačtyřicetiletému veteránovi pěkně otravovat život. Jágr se nemůže střelecky prosadit hlavně kvůli bývalému spoluhráči, což ostatně tak trochu předpovídal už před začátkem série...

K TÉMATU

"Nejdůležitějším článkem týmu Rangers byl a je Henrik Lundqvist. Vždy to tak bylo. Je obrovsky talentovaný, prostě skvělý gólman. Je prostě dobrý. Je těžké ho překonat, nedělá mnoho chyb a většinu puků pochytá," říkal Jágr. Jemu švédský brankář pochytal všechny. Jágr vypálil na Lundqvista už 29 střel, neujala se jediná. Naposledy si český útočník chytře najel na přihrávku mezi kruhy a puk poslal po ledě na bránu.

Lundqvist zasáhl betonem, sotva věděl jak. Při dorážce měl štěstí, že Jágrovi kotouč ujel až za tyčku. Znovu bylo tak blízko k tomu, aby trápení skončilo. A znovu byl proti švédský "král Henrik", jak se jednatřicetiletému gólmanovi přezdívá. "Vynikající výkon. Byl pod velkým tlakem a předvedl několik skvělých zákroků," chválil Lundqvista po třetím zápase newyorský kouč John Tortorella. "Hrál extrémně dobře," přidal se i bostonský kouč Claude Julien. Sám musel hráče Bruins v kabině uklidňovat, že nějaký gól určitě přijde.

Lundqvist dostával hlavně smolné góly

Lundqvista nakonec překonal až na začátku třetí třetiny produktivní obránce Johnny Boychuk střelou od modré čáry, kterou brankář Rangers neviděl přes clonící soupeře. A vítězný gól byl ještě smolnější. Gregory Campbell vystřelil, Shawn Thorton tečoval a puk se vzduchem nesl přes zmateného Lundqvista. Švéd kroutil hlavou ve snaze najít kotouč, jenže bostonský Daniel Paille byl rychlejší. "Je to nešťastné, aby se takový zápas rozhodl v situaci, kdy nikdo neviděl puk. Štěstí při odrazech je prostě proti nám," zoufal si Lundqvist.

Český hokejista Bostonu Bruins Jaromír Jágr

"Je těžké tomu uvěřit. Bolí to. Musíme se snažit, třeba se to k nám odrazí. Musíme nechat všechno stranou a začít jednou výhrou. Na to se teď soustředíme," dodal zřejmě nejlepší brankář současnosti. I když jeho zákroky Jágra a spol. deptají, mohou být už ve čtvrtek k ničemu. Hráčům Rangers se blíží konec sezony, i když speciálně v Bostonu vědí, že náskok 3:0 nemusí nic znamenat. "Potřebujeme ještě jednu výhru," upozornil obránce Zdeno Chára. 

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!