Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Goram chce být marketingovým partnerem extraligy

Sport

  18:38
PRAHA - Reklamní agentura Goram, která se věnuje zejména golfu, má zájem stát se od sezony 2013/14 marketingovým partnerem hokejové extraligy. Podle všeho je jediným uchazečem, který se přihlásil do výběrového řízení vyhlášeného Asociací profesionálních klubů ledního hokeje. Vedení asociace veškeré informace tají, majitel agentury Goram Robert Klotz ale Hospodářským novinám potvrdil, že se společnost do řízení přihlásila.

Hokejista Petr Nedvěd z Liberce (vlevo) a Michal Vondrka ze Slavie. Extraligové výkony Nedvěda v základní části soutěže byly příjemným překvapením. foto: ČTK

"Nabídku jsme podali. V tuto chvíli nemáme zpětnou vazbu ani ji nečekáme, KPMG (poradenská firma, se kterou asociace spolupracuje) s APK na to mají podle podmínek soutěže týden," uvedl Klotz. Zda Goram nabídl extraligovými kluby požadovaných 160 milionů korun plus DPH ročně, nechtěl Klotz potvrdit. "Detaily naší nabídky si nechám pro sebe, jsou ale v intencích parametrů výběrového řízení," řekl.

APK LH by podle podmínek výběrového řízení měla vyhlásit vítěze do 15 pracovních dnů od uzávěrky přihlášek, která byla v pondělí. Asociace má však právo nezvolit žádného ze zájemců nebo soutěž zrušit. Až do příští sezony extraligu marketingově zastupuje společnost BPA, jež se do výběrového řízení nepřihlásila. Požadavky APK LH požaduje za přehnané.

Zapojte se do diskuze! Nově přes SMS

Vedení asociace o průběhu řízení neinformuje veřejnost, ale i některé kluby. Proti krokům prezidenta APK LH Ladislava Blažka se ohradily například Vítkovice, informace nemají například ani zástupci Brna.

"Kdo Vám dal mandát rozhodovat o tom, co můžou vědět generální manažeři čtyř klubů a dalších deseti ne? Těžko můžu svým majitelům zdůvodňovat, že například majitelé HC Oceláři Třinec či HC Slavia Praha mají přístup k některým informacím a majitelé třeba HC Kometa Brno či HC Vítkovice Steel ne," uvedl generální manažer Vítkovic Petr Husička v e-mailu Blažkovi.

Poukázal na fakt, že APK byla založena jako sdružení rovnocenných klubů. "Proto bych uvítal, aby k dalšímu rozhodování a informování generálních manažerů bylo přistupováno s principem rovnocennosti," napsal Husička.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!