130 let

Český hokejový obránce Radko Gudas pomohl gólem a asistencí k výhře Floridy na ledě Tampy Bay 6:5 v prodloužení. Panthers i díky dvěma bodům českého beka snížili stav série 1. kola play-off NHL na 1:2. | foto: ČTK

Gudas gólem a asistencí pomohl v NHL Floridě k první výhře. Poprvé se radoval také Montreal

Sport
  •   7:21
New York - Český hokejový obránce Radko Gudas pomohl gólem a asistencí k výhře Floridy na ledě Tampy Bay 6:5 v prodloužení. Panthers i díky dvěma bodům českého beka snížili stav série 1. kola play-off NHL na 1:2. Pittsburgh vyhrál na ledě New York Islanders 5:4 a otočil průběh 1. kola bojů o Stanleyův pohár na 2:1. Vyhrál také Montreal, který v prvním duelu série uspěl v Torontu 2:1.

Hokejisté Floridy zvládli vstup do zápasu a po brance Radka Gudase z osmé minuty vedli 2:0. Český obránce napoprvé nepropálil blokujícího Ondřeje Paláta, odražený puk ale zase skončil u Gudase a druhá střela svůj cíl u bližší tyče branky Andreje Vasilevského našla. Kladenský rodák vstřelil svůj první gól ve 23. zápase play-off NHL.

Český hokejový obránce Radko Gudas pomohl gólem a asistencí k výhře Floridy na...
Bodoval i Radko Gudas, pomohl svému týmu nahrávkou.

Výsledky 1. kola play off NHL

Severní divize - 1. zápas:

  • Toronto - Montreal 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)

Východní divize - 3. zápas:

  • New York Islanders - Pittsburgh 4:5 (0:1, 1:2, 3:2)

Centrální divize - 3. zápas:

  • Tampa Bay - Florida 5:6 v prodl. (0:2, 5:1, 0:2 - 0:1)

Západní divize - 3. zápas:

  • Minnesota - Vegas 2:5 (2:0, 0:3, 0:2)

Druhou třetinu Panthers nezvládli. Pět inkasovaných gólů vyhnalo z branky Chrise Driedgera, trefa Alexandera Wennberga ale udržela naději na zvrat v zápase. Ve třetí části dokázali hráči Floridy dvoubrankové manko smazat, prodloužení vystřelil tři minuty před koncem Gustav Forsling. Nastavení po samostatném úniku rozhodl Ryan Lomberg.

Rozehrála se i poslední série 1. kola bojů o Stanleyův pohár mezi Montrealem a Torontem. Canadiens porazil v prvním duelu Maple Leafs těsně 2:1. Vítěznou branku vstřelil v oslabení v 52. minutě Paul Byron.

Také souboj newyorských Islanders a Pittsburghu skončil jednobrankovým rozdílem. O výhře Penguins rozhodl v čase 56:24 Brandon Tanev, který z výšky sklepl odražený puk do odkryté branky a rozhodl o výhře 5:4.

Autor: ČTK