Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Gudas si připsal asistenci při prohře Philadelphie s Rangers 2:4

Sport

  8:42
NEW YORK - Hokejový obránce Radko Gudas z Philadelphie jako jediný český zástupce bodoval v programu čtvrtečních šesti přípravných zápasů na nový ročník NHL. Připsal si asistenci při domácí porážce Flyers s New York Rangers 2:4.

Radko Gudas. foto: Reuters

Šest českých brankářů bojuje o místo jedničky v NHL. Který má největší šanci?

Hokejový obránce Radko Gudas z Philadelphie jako jediný český zástupce bodoval v programu čtvrtečních šesti přípravných zápasů na nový ročník NHL. Připsal si asistenci při domácí porážce Flyers s New York Rangers 2:4.

Philadelphia prohrávala už 0:3, když náskok Rangers zařídili ve druhé třetině Vinni Littieri, Brett Howden a Vladislav Namestnikov. První a třetí branku vstřelili hosté v přesilových hrách.

V polovině závěrečného dějství se za Flyers trefil jako první Ivan Provorov a osm minut před koncem snížil na rozdíl jediného gólu James van Riemsdyk, jemuž asistoval i Gudas. Výhru Rangers ale pečetil Kevin Hayes. Za vítěze hrál i bek Libor Hájek, za Flyers nastoupil forvard Jakub Voráček.

V barvách Tampy Bay při vítězství v Orlandu nad Floridou nastoupil útočník Ondřej Palát. Forvard Pavel Zacha nechyběl v sestavě New Jersey při výhře ve Winnipegu 5:3. Vítězství Ottawy v Chicagu 2:1 prožil na ledě útočník Filip Chlapík, za poražené hrál obránce Jan Rutta.

Forvard Michael Frolík si v dresu Calgary užil vítězství 4:3 v San Jose, za které nastoupil útočník Tomáš Hertl. Za domácí nastoupil poprvé švédský obránce Erik Karlsson, jehož Sharks získali před dvěma týdny z Ottawy. Asistencí se podílel v 11. minutě na brance Anttiho Suomely, který otevřel skóre.

Autor: