Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Gulaš odchází do Magnitogorsku, Plzeň posílí Vampola

Sport

  10:15
PRAHA - Hokejový útočník Milan Gulaš odchází z Plzně do Magnitogorsku. Aktuálně druhý nejlepší střelec extraligy se dohodl s Metallurgem na smlouvě do konce příští sezony. Na západě Čech jej nahradí reprezentační útočník a mistr světa z roku 2010 Petr Vampola, který přichází ze švédského Växjö.

Plzeň (Gulaš) foto: ČTK

"Milan Gulaš dostal ve fantastické sezoně, kterou nyní prožívá, nabídku, která se nedá odmítnout. Proto požádal Plzeň o uvolnění a klub mu poté, co získal náhradu v podobě Petra Vampoly, vyhověl," řekl zástupce obou hráčů Robert Spálenka ze společnosti Sport Invest.

Lídr domácí nejvyšší soutěže, který po sedmi porážkách za sebou má v čele tabulky už jen dvoubodový náskok, přichází v Gulašovi o jednu z hlavních ofenzivních opor. Sedmadvacetiletý Gulaš, který přišel do Plzně před touto sezonou z Českých Budějovic, nasbíral v 43 zápasech 54 bodů za 27 branek a stejný počet asistencí. Byl tak zároveň třetím nejproduktivnějším hráčem soutěže.

Gulaš, jenž v extralize krátce působil i v Kladně, má na kontě 14 startů v české reprezentaci, kde hrál naposledy v dubnu 2011. O rok dříve byl s výběrem Vladimíra Růžičky i v dějišti mistrovství světa v Německu, ale nakonec se na soupisku vítězného týmu nedostal. V české nejvyšší soutěži má bilanci 224 bodů za 108 gólů a 116 přihrávek z 389 utkání.

Gulaš nahradí O´Reillyho

Jedenatřicetiletý Vampola již v minulosti v Plzni působil, nastupoval za ni v letech 2006 až 2010. V této sezoně hrál za Växjö. V aktuálně devátém týmu švédské ligy, který minulý týden angažoval českého útočníka Jana Hlaváče, odehrál 40 zápasů s bilancí čtyř branek a 16 asistencí.

Gulaš v Metallurgu nahradí Ryana O´Reillyho, kterého také zastupuje Sport Invest. Kanadský hokejista v prosinci s Magnitogorskem, kde hraje i jeho bratr Cal, podepsal dvouletou smlouvu, ale minulý týden se dohodl na jejím rozvázání. V NHL patří jako chráněný volný hráč Coloradu.

Autoři: ,