Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Hadamczik nepovolá účastníky European Trophy

Sport

  17:45
PRAHA - Trenér české hokejové reprezentace Alois Hadamczik vyšel nakonec vstříc extraligovým klubům a nenominuje hráče Českých Budějovic, Pardubic a Plzně na prosincový Channel One Cup v Chomutově a Moskvě. Trojice zástupců nejvyšší soutěže se ve stejném termínu představí na finálovém turnaji European Trophy ve Vídni a v Salcburku.

Alois Hadamczik. foto: Michal Doležal, ČTK

"Vzhledem k překryvu termínů turnaje Euro Hockey Tour a klubové European Trophy se dnes prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král s trenérem národního týmu Aloisem Hadamczikem dohodli, že v nominaci na Channel One Cup nebudou hráči HC Mountfield, HC Plzeň 1929 ani HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Prezident svazu v této souvislosti ocenil vstřícný přístup trenéra reprezentace," informoval mluvčí svazu Zdeněk Zikmund.

Hadamczik po listopadovém turnaji Karjala prohlásil, že nominuje hráče podle výkonnosti bez ohledu na program jejich klubů, zatímco extraligové celky trvaly na tom, že své klíčové opory neuvolní. Jednalo se především o kapitána Pardubic Petra Koukala a brankářskou jedničku Českých Budějovic Jakuba Kováře.

Na čtvrtečním mimořádném jednání Asociace profesionálních klubů ledního hokeje byl proto pověřen ředitel extraligy Stanislav Šulc, aby na tuto středu dojednal schůzku, která by podobné spory vyřešila. Nakonec došlo k dohodě pro nejbližší akci i bez setkání všech stran.

Českou reprezentaci čeká ve čtvrtek 15. prosince duel se Švédskem v Chomutově a pak o víkendu zápasy s Finskem a Ruskem v Moskvě. Turnaj Red Bull Salute startuje v pátek 16. prosince. Pardubice hrají čtvrtfinále se Salcburkem, České Budějovice s Jokeritem Helsinky a Plzeň s Luleou. O víkendu se bude hrát o konečné umístění.

Autor:

Velvyslanectví Thajského království
Political, Cultural and Economic Affairs Assistant

Velvyslanectví Thajského království
Praha
nabízený plat: 34 310 - 39 458 Kč