Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Hadamczik před MS povolal ještě Francouze, Barinku a dva útočníky

Sport

  13:20
PRAHA - Čtyři nové hráče zařadil trenér české hokejové reprezentace Alois Hadamczik do přípravy před mistrovstvím světa. Na pondělním srazu v Kravařích se budou hlásit brankář Pavel Francouz, obránce Michal Barinka a útočníci Vladimír Svačina s Petrem Tenkrátem. Původně byl povolán i obránce Milan Doudera, ten se ale omluvil, neboť jde na operaci s ramenem.

Litvínov - Plzeň (Francouz) foto: ČTK

Již dříve Hadamczik potvrdil, že na druhém srazu před květnovým MS tým rozšíří obránci Zdeněk Kutlák, Petr Čáslava a útočníci Václav Nedorost a Zbyněk Irgl. V kádru je tak aktuálně 23 hráčů. "Další hokejisty budeme povolávat poté, co skončí semifinále extraligy," řekl Hadamczik. Ve hře o dres národního týmu jsou i krajánci například z KHL.

Podle původních plánů se v pondělí v Kravařích měl k týmu připojit také obránce Lukáš Krajíček, ze zdravotních důvodů k tomu ale nedojde. "Má problémy se zády a odjel do Minsku, kde by se měl léčit. Není schopen hrát," uvedl reprezentační kouč. Krajíček tak ze hry o start na MS vypadl. První zápasová prověrka před šampionátem čeká reprezentaci 3. a 4. dubna, kdy se v Jindřichově Hradci utká s Lotyšskem.

Premiérové starty za seniorský národní tým by si tam měli připsat brankář Francouz a útočníci Jiří Sekáč a Svačina. Předtím čeká hokejisty druhý tréninkový cyklus na Opavsku, kde by se měl připravovat intenzivněji než tento týden v Praze. V Tipsport areně se hráči snažili dostat po pauze do rytmu. "Mám z toho dobrý pocit a musím přiznat, že jsem byl překvapený, s jakou energií hráči trénovali," pochvaloval si Hadamczik. V Kravařích budou hokejisté trénovat dvoufázově a čeká je i regenerace.

Aktuální složení týmu

Brankáři: Jakub Kovář (České Budějovice), Pavel Francouz (Litvínov).

Obránci: Jakub Krejčík, Jakub Nakládal (oba Lev Praha/KHL), Michal Barinka (Vítkovice), Jan Kolář (Donbass Doněck/KHL), Tomáš Mojžíš (Slovan Bratislava/KHL), Marek Trončinský (Chanty-Mansijsk/KHL), Petr Čáslava (Čerepovec/KHL), Zdeněk Kutlák (Ambri-Piotta/Švýc.).

Útočníci: Jiří Novotný, Tomáš Rachůnek, Jiří Sekáč, Petr Vrána (všichni Lev Praha/KHL), Václav Nedorost, Lukáš Kašpar (oba Doněck/KHL), Tomáš Rolinek (Pardubice), Vladimír Svačina (Vítkovoce), Petr Tenkrát (Sparta Praha), Michal Vondrka (Slovan Bratislava/KHL),Petr Koukal (Nižněkamsk/KHL), Milan Gulaš (Magnitogorsk/KHL), Zbyněk Irgl (Minsk/KHL).

Autor: