Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Hadamczik skutečně opouští Vítkovice, míří do reprezentace?

Sport

  16:37aktualizováno  17:03
OSTRAVA - Hokejový trenér Alois Hadamczik končí ve Vítkovicích, které dovedl ke stříbrným medailím. Sedmapadesátiletý kouč ještě nemá jasno o své budoucnosti, ale je jedním z vážných kandidátů na post reprezentačního trenéra po Vladimíru Růžičkovi. Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje by se volbou nového trenéra měl zabývat v pondělí.

Alois Hadamczik. foto: ČTK

Hadamczik oznámil rozhodnutí opustit Vítkovice ještě před začátkem play off. Nic na něm nezměnila ani skutečnost, že s týmem dokráčel až do finále.

"To rozhodnutí ve mně uzrálo už dříve a nic se na něm nezměnilo. Nastala situace, že řada hráčů, ze kterých jsem tento tým budoval, je na odchodu. V tom, co jsme nastartovali, nejde pokračovat," řekl Hadamczik, který klub na vlastní žádost opouští po dvouletém působení. Vloni vypadl ve čtvrtfinále se Slavií, letos Vítkovice po osmi letech dovedl zase do finále a k cennému kovu.

O Hadamczika byl v průběhu sezony dlouho zájem v brněnské Kometě, která však po úspěšném boji o záchranu nedávno vyslovila důvěru Vladimíru Jeřábkovi. Tím přibyly dohady v hokejovém zákulisí, že by se mohlo schylovat k návratu Hadamczika na lavičku národního mužstva.

"Ta šance tady je, s určitými kompetentními lidmi jsme se o této variantě bavili. Těší mě, že je moje jméno ve hře a uvidíme, jak to dopadne," řekl Hadamczik.

Reprezentaci vedl už v letech 2006 až 2008. Z olympiády v Turíně tehdy přivezl bronz a na následném mistrovství světa tým pod jeho vedením získal stříbro. Z funkce odešel před dvěma lety po neúspěšném čtvrtfinále se Švédskem na šampionátu v Kanadě a přesunul se do Vítkovic.

Ostravský celek čeká horké léto. Hadamczik zdaleka nebude jediný, kdo tým vicemistra opustí. Spekuluje se také o Sičákovi, Kubošovi, Stehlíkovi, Kvapilovi, Štefankovi, Ujčíkovi, Krenželokovi či Hruškovi. Hráči jsou však do konce dubna pod platnými smlouvami a oficiálně mají zakázáno jednat s jinými kluby.

"Podle toho, co jsem slyšel, kolik hráčů je tady ve Vítkovicích podepsaných, je to asi konec téhle party," naznačil ve čtvrtek po čtvrté finálové prohře s Pardubicemi obránce Vladimír Sičák, kterému končí roční hostování z Českých Budějovic.

Autor:

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...