130 let
Dominik Hašek

Dominik Hašek | foto: Pavlíček Luboš, ČTK

Hašek se zranil a přípravné zápasy v Česku musí vynechat

Sport
  •   14:28
PRAHA - Kdo se chtěl vydat do Havlíčkova Brodu na přípravný zápas Spartaku Moskva v brance s Dominikem Haškem, má smůlu. Brankářská jednička ruského celku se při jednom z tréninků zranila a na dva týdny má od zápasů klid.

Pohádka, v niž se pětačtyřicetiletý Hašek upsal na rok moskevskému Spartaku, nezačíná podle představ hlavního hrdiny. Hašek se těšil na přípravné zápasy, které tým z Moskvy odehraje na území České republiky, neboť trenér ruského celku Říha zvolil pro předsezonní kemp město Havlíčkův Brod.

Tam měly ruské hvězdy v čele s Dominikem Haškem dnes odehrát první přípravný zápas proti extraligovému Zlínu, toho se nakonec pardubický rodák nedočkal.

Dominik Hašek

Na jednom z tréninků si úřadující mistr O2 extraligy poranil prst na ruce, ale není to nic vážného. Haška čekají dva týdny léčení. "Naštěstí se nejedná o nic dlouhodobého. Dominik s námi chodí na led, ale na chytání v zápase to není," řekl ke zranění pro idnes.cz kouč Miloš Říha.

Pro ruské fanoušky byl přestup Dominika Haška velkolepou událostí. Noviny upozorňovaly, že byl v době přestupu sledovanější osobou než prezident. Jestli splní Hašek očekávání náročných fanoušků, se dozvíme po startu KHL... 

Autor: Tomáš Vrábel