Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Online reportáž

20
První třetina skončila. Domácí hokejisty vyprovází do kabin potlesk vestoje, úvodní dějství se nicméně vinou trestů často kouskovalo. Brno ale na rozdíl od soupeře dokázalo dvakrát skórovat.
19
Brno je ve čtyřech a sympaticky bojuje. Leška teď musí s ofenzivní akcí začít až z hloubi vlastního pásma.
18
S příklepem Marušáka si Trvaj poradil, Kometa se posléze za bouřlivého potlesku tribun osvobozuje.
17
Deset vteřin po prohřešku Hanzlíka se vrátka na trestné lavici znovu otevírají. Žižka vyfasoval 2+2 za vysokou hůl, což znamená jediná: Zlín bude hrát dlouhou početní převahu v pěti proti třem.
17
Rozhodčí opět trestá, Jan Hanzlík může o svém podražení dvě minuty přemýšlet na trestné lavici - početní převaha pro PSG.
17
GÓL! Domácí už byli v plném počtu. A podruhé udeřili! Navíc podobným způsobem jako při první brance, před Kašíkem tentokrát hlídkoval neobsazený Tomáš Vondráček.
15
Řezníček u mantinelu o puk přišel, černá pryž je nyní za brankou Kašíka, odkud obránci Zlína rozehrávají. Kometa může v poklidu vystřídat.
14
Tentokrát si proti oslabenému zahraje Zlín. Verdikt sudího je jednoznačný: Jan Káňa - nedovolené bránění.
13
Čtyřminutová početní výhoda je u konce, Brno ji nedokázalo využít. Kotvan už je zpět na ledě.
12
Dělovka Kuboše z dálky měla nebezpečné parametry, Kašík se roztáhl a svůj pravý beton měl na správném místě.
11
Hosté jsou již ve čtyřech, ale stále se budou více jak tři minuty bránit soupeřově přesile. Brno se však nemůže udržet v pásmo, nahození Kempného od modré čáry k brance nedoputovalo.
10
Další trest na zlínské straně. Po faulu na Tomáše Svobodu míří za katr pykat Kotvan, jenž vyfasoval dokonce 2+2 minuty za vysokou hůl. Kometa bude hrát 21 vteřin proti třem.
9
Velký tlak Brna! Při hostujícím celku teď stálo štěstí, jelikož Zohorna promáchl před prázdnou brankou a zanedlouho selhal také Tomáš Svoboda, který střelou z první těsně minul.
8
Veselý odjíždí na trestnou lavici, nedovoleně zastavil Dlapu a Brňané mají před sebou první přesilovku.
7
GÓL! Kometa vede 1:0! Prosadil se Jakub Svoboda, jemuž kotouč před brankoviště poslal Koreis. Svoboda už měl snadnou úlohu a střelou na lapačku pokořil brankáře.
7
Pěkná střela Pivka. Útočník měl rychlost a švihem z kruhu vypálil, avšak Kašík měl svoji lapačku na místě a vhazuje se před jeho klecí.
6
Kometa je v plném počtu, hokejisté PSG nenaložili s přesilovou hrou nikterak oslnivě.
5
Minuta přesilovky je pryč. Trvaj, který dnes v brněnské brance nahradil Čiliaka, už má za sebou zahřívací zákrok. Ale jinak moc práce nemá.
4
Brno jde do čtyř, Tomáš Svoboda v ofenzivní zóně sekl protihráče a jde si na dvě minuty odpočinout.
4
Náznak slibné příležitosti. Okál se zmocnil puku a snažil se vyslat do samostatného úniku Čecha, ten ale na prudký pas nedosáhl. Vše končí jen zakázaným uvolněním.

Nepřehlédněte

Branky a nahrávky: 7. J. Svoboda (Koreis), 17. T. Vondráček (Koreis), 42. Koreis (Kuboš, Žižka) - 21. Čajánek (Zámorský, Veselý).
HC Kometa Brno: Trvaj (Čiliak) - Dlapa, Hanzlík, Kempný, Kováčik, Žižka, Kuboš, Dujsík - J. Káňa, Čermák, T. Svoboda - Pivko, V. Němec, H. Zohorna - J. Svoboda, Koreis, T. Vondráček - Burian, Raška, Mrázek.
PSG Zlín: Kašík (Štůrala) - Urbanec, Zámorský, Kotvan, Marušák, Matějíček, Řezníček - Veselý, Čajánek, Honejsek - Köhler, Leška, Balaštík - Kubiš, Melenovský, Ondráček - Čech, Holík, Okál - Sedláček.