Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Hejduk nájezdem znovu rozhodl o výhře Colorada

Sport

  9:57
NEW YORK - Český hokejista Milan Hejduk rozhodl gólem v penaltovém rozstřelu o výhře Colorada 2:1 po samostatných nájezdech na ledě Los Angeles. Pětatřicetiletý útočník, který i v minulém zápase zařídil dvěma zásahy týmu vítězství, byl jediným úspěšným aktérem rozstřelu.

Český hokejista ve službách Colorada Avalanache Milan Hejduk právě rozhodl nájezdem o výhře nad Los Angeles Kings v NHL. foto: ČTK

Avalanche tak zůstali v této sezoně v nájezdech neporažení, zvítězili ve všech sedmi případech. V součtu se závěrem minulého ročníku drží hráči Colorada sérii deseti vítězných rozstřelů, druhou nejdelší v historii NHL. Rekord zatím drží Dallas, který v sezoně 2005/06 vyhrál jedenáctkrát za sebou.

"Na nájezdy si věříme. Máme v týmu šikovné hráče, kteří vědí, co mají provést s pukem. K tomu musíte mít i dobrého brankáře, a to my máme. Varly (Varlamov) podal slušný výkon po celý zápas," řekl trenér Colorada Joe Sacco.

"Možná je v tom i štěstí. Já nemám rád nájezdy. Ale hrajeme je celkem často. Snažím se hlavně počkat na to, co vymyslí soupeř. Takže je to hlavně o trpělivosti, jenom čekám, čekám a čekám," dodal brankář Semjon Varlamov, první hvězda utkání, který kryl 31 střel a všechny tři nájezdy.

Avalanche přitom v průběhu pondělního utkání dlouho prohrávali, skóre srovnali až necelých šest minut před koncem. "Začali jsme těžkopádně. Byli všude o krok před námi, ale dokázali jsme se zvednout. Pak to byla bitva až do konce. Připadalo mi, že v druhé a třetí třetině už jsme byli lepší, trávili jsme hodně času v jejich pásmu a vytvářeli si gólové šance. Z jedné z nich jsme pak srovnali," uvedl Hejduk, který v nájezdech procedil střelou zápěstím puk mezi betony Jonathana Quicka.

"Po několika vítězstvích v nájezdech jsme v nich sebevědomí. Věřili jsme, že v nich vyhrajeme. Varlamov je pokaždé zastavil a Hejduk se v nájezdu příliš často nemýlí," dodal útočník Colorada Ryan O´Reilly.

Kuba si připsal asistenci. Jeho Ottawa vyhrála v prodloužení

Český obránce Filip Kuba přispěl jednou asistencí k výhře Ottawy 3:2 v prodloužení nad New Jersey. Senators v třetí třetině smazali dvoubrankové manko a obrat dokonali v čase 64:00, kdy se prosadil Daniel Alfredsson. U vítězné trefy sehrál důležitou úlohu i Milan Michálek, který stínil brankáři Martinu Brodeurovi ve výhledu.

"Měl jsem dost času, abych si přihrávku přehodil z bekhendu na forhend. Výbornou práci odvedl před brankářem Milo (Michálek) a já jsem byl schopen trefit roh branky," popsal švédský útočník rozhodující gól. "Myslím si, že vítězství po takovém průběhu posílí náš charakter. Odvedli jsme dobrou práci," dodal Alfredsson. Jednu přihrávku si v dresu poražených připsal Petr Sýkora.

Hokejisté Chicaga doma podlehli Edmontonu 3:4 a přenechali vedení v lize New Yorku Rangers. Blackhawks doplatili na faul Daniela Carcilla, který za stavu 1:0 narazil na mantinel Toma Gilberta.

"Můžete slyšet řvát rozhodčího od rohu, ať jsou opatrní, a on ho pak z pěti stop takhle pošle na hrazení. Je to jedna z nejnebezpečnějších situací v hokeji a oba hráči to odnesli zraněním," zlobil se brankář Edmontonu Devan Dubnyk. Také jeho trenér Tom Renney doufá, že se vedení soutěže bude tímto zákrokem ještě zabývat.

Domácí kouč Joel Quenneville se naopak svého svěřence zastával, s Renneym se nicméně shodl, že šlo o klíčový moment utkání. Hosté v následné pětiminutové hře dvěma góly otočili stav a nakonec zápas dovedli k vítězství.

Výsledky NHL

Ottawa - New Jersey 3:2 v prodl. (0:0, 0:2, 2:0 - 1:0)
Branky: 42. Spezza, 54. Condra (KUBA), 64. Alfredsson - 28. Zubrus (SÝKORA), 35. Clarkson. Střely na branku: 32:29. Diváci: 19.573.

Vancouver - San Jose 2:3 po sam. nájezdech (1:0, 0:2, 1:0 - 0:0) Branky: 16. Hansen, 52. Hodgson - 22. Ferriero, 31. Marleau, rozhodující sam. nájezd Handzuš. Střely na branku: 29:35. Diváci: 18.890.

Chicago - Edmonton 3:4 (1:0, 1:3, 1:1)
Branky: 13. Toews, 33. Brunette, 57. Hayes - 28. Smyth, 31. Hall, 37. Sutton, 49. Eager. Střely na branku: 42:30. Diváci: 21.276.

Los Angeles - Colorado 1:2 po sam. nájezdech (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0) Branky: 22. D. Brown - 55. O'Reilly, rozhodující sam. nájezd HEJDUK. Střely na branku: 32:21. Diváci: 18.118.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!