Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Hertl v prvním zápase po covidu přispěl k vysoké výhře San Jose, Nosek skóroval proti St. Louis

Útočník Tomáš Nosek přispěl gólem k výhře Vegas 5:4 v prodloužení na ledě St. Louis. foto: ČTK

New York - Útočník Tomáš Hertl ve svém prvním startu od vyléčení koronaviru pomohl San Jose gólem a přihrávkou k vítězství 6:0 v Anaheimu. Stejnou bilanci dosáhl v pátečním utkání NHL také Tomáš Nosek při výhře Vegas 5:4 v prodloužení na ledě St. Louis. Pardubický rodák skóroval poprvé od úvodního utkání sezony, poté vyšel ve čtrnácti zápasech bodově naprázdno.
  7:07

Německá one man show v NHL, Draisaitl sestřelil Ottawu pěti body. Slaví i Colorado či Montreal

Hertl, který hrál poprvé od 22. února, otevřel skóre v osmé minutě. Odchovanec pražské Slavie se prosadil v přesilové hře střelou bez přípravy z pravého kruhu a puk si našel cestu do branky po odrazech od tyčky a brankáře Johna Gibsona.

Tomáš Nosek (druhý zprava) se raduje se spoluhráči poté, co dal gól proti St....
Tomáš Nosek se neúspěšně pokouší o gól proti St. Louis.

San Jose zvýšilo po 37 sekundách druhé třetiny a zbývající čtyři góly přidalo v rozmezí 46. a 56. minuty. Hertl si připsal přihrávku u branky na 4:0, při níž založil rychlý protiútok.

Nosek vrátil Vegas ve 31. minutě dvoubrankové vedení. Český útočník si sjel před branku a po přihrávce Dylana Coghlana z rohu kluziště zvýšil střelou bez přípravy na 3:1. Nosek se tím z gólu i bodu radoval po dvou měsících, během kterých týmu chyběl v sedmi zápasech kvůli nakáze koronavirem.

St. Louis otočili na 4:3, ale Nosek pomohl Vegas v 52. minutě k vyrovnání. Osmadvacetiletý hráč clonil před brankou a od jeho brusle se odrazila střela k úplně volnému Alecu Martinezovi, který poslal zápas do prodloužení. Utkání rozhodl v čase 62:38 Riley Smith.

Výsledky NHL

St. Louis - Vegas 4:5 v prodl., Minnesota - Arizona 4:0, Colorado - Los Angeles 2:0, Edmonton - Ottawa 6:2, Anaheim - San Jose 0:6.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!