Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Hertl vstřelil v NHL dvě branky, vysokou prohru San Jose ale neodvrátil. Sharks padli 2:6

Český hokejový útočník Tomáš Hertl dvěma góly mírnil vysokou prohru San Jose na ledě Los Angeles, kde Sharks padli 2:6. foto: ČTK

Video
New York - Český hokejový útočník Tomáš Hertl dvěma góly mírnil vysokou prohru San Jose na ledě Los Angeles, kde Sharks padli 2:6. Ani asistence českých hokejistů Ondřeje Paláta, Davida Kämpfa a Filipa Hronka k vítězství nevedly. Palátova Tampa Bay podlehla Floridě 2:5 a prohrála poprvé po šesti utkáních, Kämpfovo Chicago nestačilo na Columbus (5:6) a Hronkův Detroit prohrál v Nashvillu (2:3).
  7:17

VIDEO: Boston porazil Rangers, Pastrňák poprvé od návratu nebodoval. Kanadský šlágr ovládlo Toronto

V souboji dvou nejhorších týmů Západní divize Los Angeles výborně zvládlo první a třetí třetinu. Už v 13. minutě vedli Kings 3:0, dvě branky Tomáše Hertla ale hosty vrátily do hry. V 17. minutě Hertl dorazil svoji zblokovanou střelu z levého kruhu a na konci druhé části opět z dorážky snížil na 2:3. Odchovanec pražské Slavie skóroval poprvé od 16. ledna a rozšířil střeleckou bilanci v sezoně na pět branek.

Sharks obrat nedotáhli, vůbec nezvládli třetí periodu, ve které dostali další...
V souboji dvou nejhorších týmů Západní divize Los Angeles výborně vládlo první...

Tampa na ledě Floridy prohrávala od deváté minuty, kdy se trefil Frank Vatrano, definitivní zlom ale nastal ve druhé části, kterou Florida vyhrála 3:1. Těsně po polovině zápasu snížil Brayden Point po Palátově přihrávce na 1:2, ale už za čtyři minuty vedli Panthers o tři branky.Sharks obrat nedotáhli a ve třetí třetině opět třikrát inkasovali. Vysokou prohrou uzavřeli hráči San Jose dvanáctizápasovou sérii venkovních zápasů. „Dnes se nám opravdu nedařilo, špatný výkon. To, že stále hrajeme na cizím ledě, na tom nic nemění,“ neskrýval rozladění kapitán Sharks Logan Couture.

Výsledky NHL

Chicago - Columbus 5:6, Nashville - Detroit 3:2, Winnipeg - Ottawa 5:1, Dallas - Carolina 3:5, Florida - Tampa Bay 5:2, Montreal - Edmonton 0:3, NY Islanders - Pittsburgh 3:4 po sam. nájezdech, Los Angeles - San Jose 6:2, Vancouver - Calgary 1:3, Vegas - Anaheim 0:1.

V úvodu třetí části vykřesal Tampě naději svou druhou brankou Point, více ale hráči Lightning nezvládli a podruhé v ročníku prohráli v základní hrací době. „Ve třetí třetině jsme začali hrát více fyzicky, to bychom si měli přenést do dalších zápasů. Florida je skvělý tým, plný šikovných hráčů, musíme se proto připravit na další utkání,“ řekl Point, který bodoval v sedmém zápase za sebou.

Chicago nezvládlo závěr přestřelky s Columbusem a nenavázalo na tři předchozí výhry. Blackhawks ještě tři minuty před koncem vedli 5:4, Blue Jackets ale díky dvěma gólům z 58. a 59. minuty otočili skóre. Kämpf asistoval u první branky Chicaga.

„Několikrát jsme byli v pozici, kdy jsme mohli rozhodnout zápas. Odehráli jsme povedenou první a výbornou druhou třetinu, postupem času jsme však nechávali soupeři stále více místa a on vycítil šanci, kterou využil. V dalších zápasech musíme lépe řešit situace ve třetí třetině a pokusit se utkání rozhodnout,“ řekl trenér Chicaga Jeremy Colliton.

Závěr utkání se nepovedl ani Detroitu, který podlehl Nashvillu 2:3. Red Wings se prosadili v poslední minutě první i druhé třetiny, konec té třetí jim ale nevyšel. V čase 59:00 propadlo nahození Danteho Fabbra za záda Thomase Greisse a Detroit již nedokázal srovnat.

Hronek nahrál Robbymu Fabbrimu na úvodní branku Detroitu. Český obránce si v sezoně připsal sedmý kanadský bod za sedmou asistenci.

„Je to opravdu frustrující. Myslel jsem, že navážeme na předchozí vítězství, ale nezvládli jsme to. Ve třetí třetině se hrál divoký hokej, darovali jsme soupeři spoustu šancí, on nějaké daroval nám. Takhle ale o vítězství hrát nemůžeme, musíme se naučit zklidnit hru,“ řekl trenér Detroitu Jeff Blashill.

Pittsburgh porazil New York Islanders 4:3 po samostatných nájezdech. Penguins vyrovnali 18 sekund před závěrečnou sirénou, kdy se trefil Jevgenij Malkin, a rozstřel rozhodl jako jediný úspěšný exekutor Sidney Crosby.

Carolina i bez zraněného českého dua Petr Mrázek, Martin Nečas porazila loňského finalistu Stanley Cupu Dallas 5:3. Dvěma body za gól a asistenci se na výhře podíleli Jordan Staal a Sebastian Aho.

Lídr Západní divize Vegas poprvé v ročníku nevstřelil gól a podlehl Anaheimu 0:1. John Gibson v brance Anaheimu odchytal v NHL dvaadvacátý zápas bez inkasované branky a osamostatnil se na třetím místě historických statistik Ducks.

V souboji druhého a třetího týmu Severní divize podlehl Montreal na vlastním ledě Edmontonu 0:3. Oilers rozložili góly do všech třetin. Nejproduktivnější dvojice soutěže Connor McDavid a Leon Draisaitl asistovala u třetí, přesilovkové branky Edmontonu a navýšila vedení v tabulce produktivity. Brankář Mike Smith kryl všech 38 střel a vychytal čtyřicáté čisté konto v kariéře.

I další duel mezi sousedy v tabulce „kanadské“ divize zvládl lépe hostující tým, Calgary zvítězilo ve Vancouveru 3:1. V brance Flames nastoupil bývalý brankář Canucks Jacob Markstrom, který svému novému týmu pomohl 33 zásahy. Český gólman David Rittich zůstal pouze na lavičce náhradníků.

Nadále tápe Ottawa. Tým z kanadského hlavního města podlehl Winnipegu 1:5 a prohrál počtvrté v řadě. Senators na chvostu divize ztrácejí již sedm bodů na předposlední Vancouver.

Autor: