130 let

Milan Lucic slaví svoji trefu do sítě Bostonu Bruins. | foto: oficiální web LA Kings

Hladoví 'Medvědi'? Ne, plyšové hračky. Lucic pomohl rozsápat bývalý tým

Sport
  •   13:00
BOSTON - Hokejisté Bostonu jsou zvyklí na velká vítězství, dlouhodobě patří k tomu nejlepšímu, co zámořská NHL nabízí. Jenže v noci na středu byli před téměř 18 tisíci fanoušky za školáky. Výuku zdarma jim poskytli „Králové“ z LA. Výsledek? Triumf hostí 9:2!

V zámořské soutěži není momentálně více úspěšnějších týmů. Boston vyhrál NHL v roce 2011, o dva roky byl ve finále Stanley Cup. Jejich poslední soupeř si na „Grál“ sáhl v letech 2012 a 2014. Jenže z očekávané bitvy se stala v TD Garden jednoznačná záležitost.

Přitom po první třetině to na nějaký debakl domácích ještě nevypadalo. Alespoň dle skóre, hosté vyhráli „jen“ 2:1, když otáčeli výsledek v závěru dějství. Jenže krátce po polovině zápasu to bylo už 5:2 a na konci duelu hrozivých 9:2.

„Byli jsme trapní, doufám, že kluci v dalších zápasech ukáží hněv a odhodlání tohle odčinit,“ bouřil na tiskovce po zápase kouč Claude Julien. Potupnější porážku zažil pouze jednou – v roce 2008 padli „Medvědi“ na ledě Washingtonu dokonce 2:10.

zdroj: www.youtube.com

„Je ostudné, odehrát jako člen Bostonu, klubu s obrovskou tradicí, takový zápas,“ omlouval se na twitteru David Krejčí. Vzápětí dodal: „I když prohráváte 1:6 po dvou třetinách, musíte ukázat hrdost. Zkusit bojovat a ukázat respekt fanouškům, kteří nám fandí.“

A měl pravdu. Věrní Bostonu své miláčky vypískali. Vlastně až na jediného, který se ale na potupě domácích podílel v dresu soupeře – Milana Lucice. Bývalý obávaný tvrďák, který si tak náramně rozuměl právě s Krejčím, pokořil svůj bývalý klub gólem a asistencí.

Přesto se dočkal poprvé od výměny ze 26. června 2015 ovací ve stoje. „Byl jsem hodně nervózní, jak mě přijmou. Nikdy nevíte,“ pronesl po zápase urostlý Kanaďan. Obavy byly zcela liché, v zámoří na své hrdiny totiž nezapomínají.

Jaromír Jágr na tiskovce před All Star Game sršel vtipem.
John Scott díky výbornému představení na All Star Game vládne celé NHL

Už před zápasem promítali na kostce na ledem vzpomínkové video, následně se mu dostalo bouřlivého potlesku ve stoje. „Nějak nevím, co říct. Dostali mě. Nemám slov, těžko popisovat to, jak jsem se cítil, děkuji,“ dodal devětadvacetiletý rodák z Vancouveru.

Na rozdíl od fanoušků Bostonu, jehož brankáře zasypali hráči „Králů“ z LA 57 střelami (nejvíce od roku 1965), mohl být spokojený i po závěrečném klaksonu. Pro Krejčího, Pastrňáka a spol. je možná nyní dobře, že jej čeká šestizápasový trip po ledě soupeřů.

Autor: Antonín Vavrda