Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

NHL po Česku. Hokejová Sparta posouvá hranice návštěvnosti a také zábavy pro diváky

Hokejová Sparta se snaží nabídnout fanouškům kvalitní sportovní zábavu jako celek. foto: HC Sparta Praha

Už dnes pokračuje čtvrtfinále hokejové extraligy dalšími dvěma zápasy. V Hradci bude domácí Mountfield bojovat o vyrovnání série s libereckými Tygry, v Praze pak podruhé hostí pražská Sparta v souboji gigantů Třinec. Nedělní duel přinesl ostrou bitvu, výhru domácích 3:2. A parádní show i mimo zápolení na ledě.
  13:15

Už osm let hraje pražský celek svá domácí utkání v libeňské O2 Arena. Postupně se v ní dokázala zabydlet, láká stále více fanoušků, vybojovala v ní tři medaile. Naposledy loňské stříbro, když v parádní a vyrovnané finálové sérii nestačila na Třinec (2:4 na zápasy).

Právě Oceláři, obhájci tří posledních extraligových triumfů, stojí v cestě za vytouženým titulem také letos. Už ve čtvrtfinále. A sparťané dělají pro úspěch maximum.

Hokejová Sparta se snaží nabídnout fanouškům kvalitní sportovní zábavu jako celek.

Na ledě je to samozřejmě na hráčích, důležitá je ale také atmosféra v největší aréně v Česku. A klub si je tohoto moc dobře vědom. Proto připravil pro letošní play-off program pod názvem „Showtime“.

V hledišti baví diváky maskoti Spartax a Sparťák, které si oblíbili především nejmenší návštěvnici arény. Ti kolem nich často vytvářejí hloučky a občas to vypadá, že v jejich blízkosti sledují zápasy raději než se svými rodiči.

Sparta vylepšila také program na velké kostce nad ledem, tradicí pak je velká nástupová show se speciálními efekty a parádní pyrotechnikou. „Po návratu z NHL mě show v hale a celková atmosféra na zápasech ohromně mile překvapila. Během zranění jsem pár zápasů viděl z tribuny a fakt se nenudil ani minutu. Je to bomba,“ chválí například Michal Kempný, elitní to sparťanský bek s 247 duely v NHL a také jedním vyhraným Stanley Cupem.

„Už samotný nástup na led je epický. Na Spartě se baví celá rodina, manželka i moje dvě dcery zápasy milují. Blázní s maskoty a každé přerušení jsou přilepené očima na kostce a čekají, kdy se tam zase objeví. Na playoff bude atmosféra ještě víc elektrizující,“ přidává se Vladimír Sobotka, další to hráč se zkušenostmi z NHL a centr prvního sparťanského útoku.

A minimálně v neděli slibovaná show zafungovala na jedničku. Pražané rychle vedli 2:0, ve druhé třetině přidali třetí gól, a přestože Třinečtí v poslední dvacetiminutovce snížili na konečných 2:3 ze svého pohledu, první důležité vítězství v sérii zůstalo doma.

Možná i díky obrovské podpoře v hledišti, kdy se fanoušci nenudí ani v komerčních pauzách a ani v přestávkách mezi třetinami v útrobách haly. Sparta totiž letos opět posunula extraligový rekord v domácí návštěvnosti, když 26 duelů základní části sledovalo v průměrů 10 837 diváků. V evropském měřítku jsou na tom oficiálně lépe pouze tři kluby – švýcarští SC Bern a ZSC Lions a německý Kolín.

Na první duel s Třincem dorazilo pak v neděli od 14:00 dokonce 13 250 diváků. Kolik jich přijde v pondělí večer? Druhý duel série se hraje od 19:00 hodin, o dvě hodiny dříve pak má úvodní buly souboje mezi Hradcem Králové a Libercem.

Hokejisté Sparty a Liberce vstoupili do čtvrtfinále vítězně

Hokejisté Sparty a Liberce vstoupili vítězně do čtvrtfinále play off extraligy. Pražané porazili doma v repríze finále minulé sezony Třinec 3:2, Liberec vyhrál v Hradci Králové po obratu v závěru třetí třetiny 4:2.

Sparta vykročila za úspěchem hned v první třetině, kterou po gólech Ostapa Safina a Olaviho Vauhkonena vyhrála 2:0. Další branku přidal ve druhé části Pavel Kousal, až poté se prosadili Oceláři. Martin Růžička a Tomáš Marcinko ve třetí třetině snížili, vyrovnat se ale hostům již nepodařilo.

Hradec Králové, který stejně jako Sparta postoupil do čtvrtfinále přímo, nad Libercem dvakrát vedl, po třech inkasovaných brankách v závěru třetí třetiny ale nakonec prohrál. Nejprve v 56. minutě Jakub Rychlovský vyrovnal a poté se v 59. minutě prosadili Oscar Flynn a Petr Jelínek.

Obě série pokračují v pondělí, od 17:00 se bude hrát v Hradci Králové o dvě hodiny později začne zápas v Praze. (čtk)

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!