130 let

Zápas se kvůli přijatým opatřením v boji proti novému typu koronaviru odehrál bez diváků. | foto: ČTK

Hokej oznámil konec. Play off extraligy se hrát kvůli nouzovému stavu nebude, titul se neudělí

Sport
  •   16:44
Praha - Sezona hokejové extraligy byla po vyhlášení nouzového stavu kvůli pandemii koronaviru definitivně ukončena. Mistrovský titul nebude udělen. Český svaz ledního hokeje dnes pokračování soutěže nejprve na dva týdny přerušil a po dnešním rozhodnutí vlády oznámil, že vyřazovací část už se dál hrát nebude.

SLEDUJEME: Koronavirus omezuje sport v Česku i ve světě. Ukončena byla hokejová extraliga, ohrožena je F1

„Vláda vyhlásila nouzový stav, který bude platit měsíc. Proto bylo rozhodnuto o ukončení letošní sezony extraligy,“ řekl tiskový mluvčí svazu Zdeněk Zikmund webu hokej.cz. Účastníci nejvyšší soutěže budou oficiálně informováni ještě dnes.

Extraliga nevyhlásí vítěze, takže český hokej bude bez mistra poprvé od roku 1945. Nejvyšší soutěž opustí poslední Kladno, Rytíře v ní nahradí České Budějovice, které vyhrály základní část první ligy. Play off druhé nejvyšší soutěže bylo také zrušeno.

Zástupci klubů se na přerušení extraligy domluvili v úterý, ve středu návrh oficiálně potvrdil výkonný výbor ČSLH. Od začátku ale bylo jasné, že se opět začne hrát jen v případě, že bezpečnostní rada upraví pravidlo, na základě kterého mohlo na sportovištích při zápasech být jen sto osob. Dnes vyhlášený stav nouze, který bude platit minimálně 30 dnů, ale podmínky ještě zpřísňuje.

Fanoušek na pokladně zimního stadionu v Hradci Králové vrací vstupenky na...
Druhé utkání předkola play off hokejové extraligy mezi týmy HC Olomouc a PSG...

„Vláda dnes přijala nouzový stav, který bude platit měsíc. Během té doby není možné pořádat hokejové akce, přičemž totéž platí i po 29. březnu, bylo tedy rozhodnuto o ukončení aktuálního ročníku extraligy,“ uvedl Zikmund.

Na základě vládního rozhodnutí by navíc měli mít sportovci zakázaný i vstup na stadiony a do multifunkčních arén. „Kluby už mi samy volají, že ruší nouzové režimy nebo soustředění a místo toho posílají své hráče domů,“ řekl ředitel soutěže Josef Řezníček webu sport.cz.

Česká extraliga následovala Švýcarsko, které také dnes zrušilo play off i celou sezonu. Ke stejnému kroku se rozhodli i v Německu, Rakousku, na Slovensku, v Norsku, ve Slovinsku a v Polsku.

Autor: Lidovky.cz