130 let

Toronto - Buffalo. Corey Tropp v bitce se soupeřem. | foto: ČTK/AP

Kvůli zlomené čelisti přijde o start NHL. Pustil se do rvačky s obrem

Sport
  •   19:00
BUFFALO/PRAHA - Mladý hokejista Buffala Sabres Corey Tropp se pustil do bitky s mnohem vyšším a mohutnějším hráčem Jamie Devanem z Toronta. Výsledkem byla zlomená čelist a minimálně pět týdnů bez NHL. Incident navíc vyvolal hromadnou rvačku se zapojením obou brankářů.

O incidentu z přípravného duelu, který nakonec Toronto vyhrálo 5:3, má každá strana jasno. A rozhodně se neshodnou. "Devane je pořádně velký chlap. Tropp je určitě bojovník, ale o dost menší. Hráči z toho neměli zrovna radost," řekl poměrně diplomaticky trenér Sabres Ron Rolston. Jenže v Torontu naopak kroutí hlavou. A to slovy kouče Randyho Carlyla: "Podle nich je problém, že se velký chlap rval s malým. Já spíš vidím jako problém to, že mužem, jenž zinicioval bitku, byl Tropp."

Bitka Coreyho Troppa s Jamie Devanem:

zdroj: www.youtube.com

Jamie Devane je těžká váha co do charakteristiky (198 cm, 98 kg), co do statistik se teprve mezi "těžké hokejové váhy" snaží proniknout, v NHL dosud nesehrál jediný duel. Jako 68. volba draftu z roku 2009 stále čeká na šanci. Tropp, druhý účastník bitky (24 let, 180 cm, 84 kg), je zase pořádným smolařem. V minulé sezoně musel kvůli zranění kolena v nižší soutěži AHL vynechat 72 zápasů! "Proto mě incident z Toronta štve nejvíc. Corey loni přišel o skoro celý ročník, teď vypadal v přípravě velmi dobře, byl zapálený do hry. A stane se mu tohle ještě dřív, než začne sezona," řekl kouč Rolston.

Tresty padly i pro hráče Toronta

Poté, co zkrvavený Tropp, který navíc utrpěl otřes mozku, odjel do kabin, se strhla rvačka číslo 2. A to se vším všudy - zapojilo se do ní všech deset hráčů na ledě včetně obou brankářů. A taky se za ni rozdávaly tresty. Kouč Buffala dostal pokutu za "výběr hráčů a vedení týmu". "Nechci ji moc rozebírat. Tohle je odpovědnost ligy. Rozhodli se tak, aby to podle nich bylo nejlepší pro NHL," uvedl Rolston.

Hromadná bitka hráčů Toronta a Buffala:

zdroj: www.youtube.com

Tresty ovšem padly i pro hráče Toronta. Phil Kessel dostal stopku na tři přípravné duely za svůj úlet, kdy do soupeře začal mlátit holí. A David Clarkson dokonce na deset soutěžních zápasů - tak vysoký je automatický trest za "ilegální" opuštění hráčské lavice. Clarkson totiž takto "vystřídal", aby mohl byl při pranici na ledě. Jak naznačuje trest od NHL, za situace je - nejméně částečně - odpovědný kouč Buffala. Jeho protějšek z lavičky Maple Leafs jen dodal: "Radost určitě nemám. Na to, co se stalo po souboji Troppa s Devanem, nikdo z nás pyšný není."

Autor: