Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Čtvrtfinále? Nedělám si starosti, napsal Krejčí

Sport

  22:42
Ve čtvrtek čeká hokejovou reprezentaci klíčový zápas sezony. Nastoupí ve čtvrtfinále mistrovství světa proti domácímu Švédsku. "Všichni jsme v pohodě a těšíme se na to," napsal čtenářům serveru Lidovky.cz při on-line rozhovoru útočník David Krejčí.

Česko (zprava Tenkrát, Krejčí a Průcha) foto: ČTK

Postoupit přes Švédy bude ale nesmírně těžký úkol. "Jsou moc silní. Mají v týmu hodně hvězd. Když ale budeme hrát dobře z obrany a dáme nějaké góly, máme šanci uspět. Nesmíme si však zatěžovat hlavu tím, že nás čeká čtvrtfinále," uznal Krejčí. I český celek ale má své přednosti. "Máme vyrovnanější tým a české srdce. Budeme bojovat ze všech sil," slíbil čtenářům. "Od gólmanů po náhradníky přes kustody a trenéry jsme na jedné vlně," popsal náladu v mužstvu.

ON-LINE ROZHOVOR:

Sám ale přiznal, že na něj dolehne nervozita. "Tu mám před každým zápasem. Po hymně a prvním střídání ale odezní."

Během zápasového dne už má zaběhlé rituály, které neporuší ani před čtvrtfinále. "Vždy obědvám těstoviny s lososem a kuřecím masem. Pak si jdu na dvě hodiny lehnout."

Se čtenáři David Krejčí také zavzpomínal na jeho první střídání v NHL. Soupeř ho srazil tak, že utrpěl otřes mozku. "Nebyla to pro mě moc šťastná premiéra. Ale nic jsem si z toho nedělal. Samozřejmě při dalších prvních zápasech jsem ovšem obavy měl," připustil.

Krejčího potyčka se Sidney Crosbym.

Ještě se vrátil k prosincovému incidentu v NHL, kdy loktem udeřil Sidneyho Crosbyho do obličeje. "Myslel si, že jsem mu to udělal úmyslně, ale tak to nebylo. Když uviděl opakovaný záznam, uznal to a vše se mezi námi urovnalo," sdělil Krejčí. "Jinak mě proti Sidneymu baví hrát. Vždycky se nějak střetneme a zápasu to dodá náboj," dodal.

Jako vítěz Stanley Cupu je David Krejčí držitelem také památkového prstenu. Na veřejnosti se s ním však nechlubí. "Schovávám si ho na mimořádné chvíle. Nebo až na konec kariéry. Pak ho budu nosit pořád," uzavřel s úsměvem Krejčí.