Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Hertl si návrat vychutnává plnými doušky, forhendovým blafákem rozhodl o výhře v nájezdech

Sport

  6:53
New York - Český útočník Tomáš Hertl zařídil ve středečním utkání NHL rozhodujícím samostatným nájezdem vítězství hokejistů San Jose v St. Louis 2:1. Odchovanec pražské Slavie rozhodl ve čtvrté sérii rozstřelu forhendovým blafákem. Sharks vyhráli druhé ze čtyř utkání v sezoně. Hertl v úvodních třech duelech nasbíral šest bodů za tři branky a stejný počet asistencí a krátce vedl kanadské bodování.

Tomáš Hertl slaví gól v zápase proti St. Louis Blues. foto: ČTK

Blues poslal do vedení v úvodu druhé třetiny Brayden Schenn, Sharks ale ještě ve druhé části odpověděli. Marcus Sörensen se dostal přes Toreyho Kruga a v pádu dopravil odražený puk za záda Jordana Binningtona.

Hráči San Jose ve třetí třetině přestříleli soupeře vysoko 17:3, ale rozhodující gól se jim dát nepodařilo. „Myslím, že po posledních výsledcích chtěly oba týmy zpevnit defenzivu. My dostali dvakrát za sebou pět branek, oni čtyři a osm. Proto bylo utkání tak opatrné. Oba týmy dělaly chyby, je začátek sezony. Ale takový hokej, jaký jsme předvedli ve třetí třetině, chceme hrát,“ řekl útočník Sharks Logan Couture.

NHL:

Toronto - Edmonton 1:3,

St. Louis - San Jose 1:2 po sam. nájezdech,

Anaheim - Minnesota 2:3,

Vegas - Arizona 5:2,

Vancouver - Montreal 6:5 po sam. nájezdech.

San Jose porazilo Blues poprvé po šesti utkáních. Poslední vítězství si připsalo ve třetím zápase semifinále play off 2019, kdy vyhrálo 5:4 v prodloužení. V sestavě Sharks nechyběl obránce Radim Šimek.

Druhé vítězství v ročníku si připsal rovněž Edmonton, který vyhrál v Torontu 3:1. Nejproduktivnější hráči minulého ročníku Leon Draisaitl a Connor McDavid zaznamenali po jednom bodu.

Německý centr v 50. minutě využil přesilovou hru a vstřelil svou první branku v sezoně. „Odvedli jsme výbornou práci. Všechny čtyři útočné formace, obránci i brankář zaslouží pochvalu. Výhra je pro nás důležitá, ale ještě podstatnější je způsob, jakým jsme si pro ni došli. Vzadu jsme to zavřeli a počkali si na šance,“ pochvaloval si Draisaitl.

Jedinou branku Maple Leafs dal Auston Matthews, který ve 47. minutě překvapil výborně chytajícího Mikka Koskinena střelou z úhlu na bližší tyč a vyrovnal na 1:1. „Vůbec jsme se nedokázali dostat přes střední pásmo, dopředu jsme si skoro nic nevytvořili. Musíme zlepšit založení útoků a přechod do útočného pásma,“ řekl Matthews.

Neporažení v nové sezoně zůstávají hráči Vegas. Golden Knights uspěli i ve čtvrtém zápase v ročníku, Arizonu porazili 5:2. Poprvé od příchodu ze St. Louis se prosadil Alex Pietrangelo. Dvě branky vstřelil další obránce Shea Theodore a po jednom gólu přidali útočníci Alex Tuch a Mark Stone, který si připsal ještě jednu asistenci.

Stone, první kapitán v historii Golden Knights, se posunul do čela produktivity se sedmi body za dvě trefy a pět přihrávek. Český útočník Tomáš Nosek za více než 12 minut na ledě nebodoval.

Hattrick Tylera Toffoliho nestačil Montrealu k vítězství nad Vancouverem. Canucks v přestřelce porazili Canadiens 6:5 po samostatných nájezdech. Dvěma brankami a asistencí pomohli Vancouveru k výhře Brock Boeser a Bo Horvat, který navíc rozhodl samostatné nájezdy.

Výborný start do ročníku zažívá Minnesota, třetí vítězství ze čtyř duelů přidala proti Anaheimu, kterou porazila 3:2. Ruský útočník Minnesoty Kirill Kaprizov si připsal asistenci a ve své první sezoně v NHL nasbíral již pět bodů.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!