Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Hokejista Hruška řídil auto pod vlivem alkoholu

Sport

  17:55
PRAHA - Hokejový kanonýr David Hruška řídil o víkendu pod vlivem alkoholu. Podle deníku Sport naměřili policisté v neděli brzy ráno v Karlových Varech slávistickému útočníkovi při dechové kontrole 1,68 promile v krvi. Hráč je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a hrozí mu, že přijde o řidičský průkaz a zaplatí pokutu.

David Hruška ze Slavie Praha v šanci před třineckým brankářem Martinem Vojtkem v utkání hokejové extraligy, které se hrálo 28. února v Praze. foto: Zbyněk StanislavČTK

Nespecifikovaný finanční trest už dostal od svého klubu. "Včera jsem o tom s Vláďou (trenérem Růžičkou) mluvil, vyříkal jsme si to s ním a dostal jsem pokutu, kterou respektuju a zaplatím. Je to podle klubových řádů, počítal jsem s tím, že to musí přijít. Je to pro každýho stejný. Už je to za mnou a už bych se v tom nešťoural," řekl novinářům po dnešním tréninku Hruška.

Jednatřicetiletý forvard se podle svých slov snažil léčit v sobotu slivovicí nachlazení a netušil, že by ještě brzy ráno při cestě zpět ze svého karlovarského bytu do Prahy mohl být pod vlivem alkoholu. "Pil jsem čaj se slivovicí, pak jsem si dal ještě nějakou navíc. Potom jsem normálně usnul a jel jsem ráno do Prahy. Jsem zvyklej jezdit takhle brzo, protože není provoz. Vůbec mě nenapadlo, že bych mohl mít takovéhle promile," popisoval Hruška.

Policisté jej prý zastavili při parkování. "Spolupracoval jsem s nimi. Můžu odmítnout dechovou zkoušku, ale já jsme se ničemu nebránil," řekl Hruška, který pak strávil nějakou dobu na policejní stanici. "Byl jsem tam nějakou dobu. Vzali mi krev, podal jsem prohlášení a odjel jsem normálně do Prahy, když jsem neměl žádnou hladinu." Výše hladiny alkoholu jej překvapila.

"Měl jsem tři paraleny, tak to tomu možná nepomohlo. Těžko říct, nevím," navázal Hruška, který chodí s šátkem na krku, ale v pondělním utkání na ledě Kladna v dresu Slavie nechyběl. "Za poslední čtyři sezony jsme na Slavii nevynechal ani zápas, nejsem zvyklej marodit. Chtěl jsem se tím vyléčit a hrát, protože mám sérii něco přes dvě stě deset zápasů za sebou, kterou se snažím držet," dodal.

Deník Sport o jeho prohřešku informoval anonym podepsaný jako fanoušek karlovarské Energie. Hrušku mrzí, že se z jeho selhání dělá aféra. "Myslím si, že by žádná nebyla, ale vyšel tam s tím někdo ven. Nevím, jestli to někomu dělá dobře. Ale musím s tím počítat, že jsem možná trošku známější osobnost. Nebo se o to lidi zajímají," prohlásil Hruška.

"Prostě se to stalo. Už s tím nic neudělám, život jde dál. Určitě mě to mrzí, byla to moje chyba a musím se z toho poučit." Hruška měl problémy se životosprávou v minulosti na startu kariéry. Pak ale začal nový život a ve Slavii neměl žádné potíže. "Nějaký problémy už jsem dříve měl, i když se napsalo hodně věcí, které nebyly pravda. Jsem poučenej. Myslím si, že tady to se může stát každýmu. Je spousta lidí, kterým se to stalo, jen se o tom nemluví. U mě to vyšlo najevo. Musím se s tím smířit," podotkl.

Zatím může i řídit, takže život bez auta řešit nemusí. "Můžu jezdit do té doby, než proběhne zkrácený řízení. Nezpůsobil jsem nehodu, nikomu jsem neublížil a neujížděl jsem," prohlásil. Pokud přijde o řidičský průkaz, nevidí v tom zásadní problém. "Už předtím jsem si dělal řidičák pozdě, svět se nezboří. Bydlím pět minut od Edenu, jsem taky zvyklej jezdit hodně na kole," dodal Hruška.

Autor: