130 let

Jaromír Jágr | foto: ČTK

Jágr o startu NHL dál mlčí. Podle kouče Devils ale začátek stihne

Sport
  •   23:00
NEW JERSEY/PRAHA - Stihne Jaromír Jágr začátek NHL nebo ne? Mlčení hokejové hvězdy jen nahrávám neustálým spekulacím. Podle posledních náznaků by však měl první zápas za New Jersey Devils odehrát.

Úterý je pro Jágra dvojitě významný den - zaprvé slaví svátek, zadruhé do startu nové sezony zámořské soutěže chybí přesně týden, i když Devils startují až příští čtvrtek proti Pittsburghu. A úterý také přineslo posun ohledně zdravotního stavu české hvězdy. Jágr kvůli bolestem v dolní části těla odstoupil po deseti minutách prvního tréninku s týmem a od té doby bruslil pouze sám. Netrénoval, nehrál zápas a nemluvil s novináři. Teď pouze poděkoval fanouškům na Facebooku za přání k svátku a deníku Sport vzkázal: "Zdravotní stav komentovat nemůžu."

Různé zdroje však naznačují, že by Jágr 1. října měl být připraven naskočit do zápasu. "Můj názor je, že začátek soutěže stihne," řekl trenér Peter DeBoer v pondělí. O den později prý potvrdil, že by nejproduktivnější Evropan v dějinách NHL měl být v jeho zápasové sestavě. Možná rovnou v prvním útoku vedle Patrika Eliáše a Damiena Brunnera.  New Jersey bude hrát ještě další dva přípravné duely - v úterý a ve čtvrtek se střetne s Philadelphií, Jágrovým bývalým klubem.

Autor: