130 let

Jaromír Jágr | foto: Reuters

Jágr už po zranění trénuje a doufá, že stihne začátek sezony Devils

Sport
  •   10:25
NEWARK (USA) - Hokejový útočník Jaromír Jágr v úterý poprvé během angažmá v New Jersey absolvoval plný trénink a po svalovém zranění v oblasti levé kyčle a zad se připravuje na vstup do sezony. Jednačtyřicetiletý nejproduktivnější Evropan v historii NHL doufá, že v ve čtvrtek 3. října v úvodním duelu na ledě Pittsburghu nebude v sestavě Devils chybět.

"Máme ještě osm dnů. Doufejme, že to zítra bude ještě lepší než dneska," řekl Jágr v úterý zámořským médiím a z pověrčivosti to hned v šatně zaklepal na dřevo. Netušil, jestli stihne generálku v přípravě, v níž Devils ve čtvrtek přivítají Philadelphii. "Když to půjde, tak bych rád hrál. Chtěl bych před zápasem stihnou dva nebo tři tréninky. Zápas je ale něco úplně jiného se souboji jeden na jednoho."

Jágr odstoupil z ledu 12. září z první přípravy Devils v kempu po deseti minutách a jeho pauza se protáhla skoro na dva týdny. "Jde o svaly v oblasti zad a kyčle. Myslím, že to souvisí s dlouhým letem. Když se to stalo při prvním tréninku, věděl jsem, že to není dobré. Asi to bylo z toho letu. Cestovat patnáct hodin není lehké," hledal příčiny problémů v přesunu do zámoří tři dny před začátkem kempu. V úterý trénoval se skupinkou čtrnácti hráčů, kteří nenastoupili v duelu na ledě Philadelphie a opouštěl led v dobré náladě.

V pondělí ještě bruslil sám, teď už půjde do plné zátěže s celým mužstvem

"Jsem šťastný, že jsem se znova nezranil a přežil jsem trénink," smál se Jágr. "Je to první krok. Je něco jiného trénovat sám a s týmem," doplnil. Při tréninku se proháněl po ledě s Adamem Henriquem a Michaelem Ryderem. V pondělí ještě bruslil sám, dnes už půjde do plné zátěže s celým mužstvem. Návrat do přípravy nechtěl uspěchat, chce si být jistý, že se problémy nevrátí. "Chci být připravený nejlépe, jak mohu, a být si jistý, že se znova nic špatného nestane. Ale nic není jisté," prohlásil Jágr.

Jágr v dresu New Jersey Devils.

"Je na mně, abych získal před začátkem sezony sebevědomí. Přestože minulá sezony byla hodně dlouhá, rád bych nějaký přípravný zápas sehrál. Když všechno půjde v tréninku dobře, možná by bylo dobré, abych (ve čtvrtek) hrál," dodal Jágr, který si zahrál v minulé sezoně s Bostonem finále Stanleyova poháru.

Autoři: Lidovky.cz, ČTK