Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Voráček se dvakrát prosadil proti Pittsburghu

Sport

  21:55
NEW YORK - Český útočník Jakub Voráček přispěl v NHL dvěma góly k výhře hokejistů Philadelphie v Pittsburghu 6:3. Jeho spoluhráč Jaromír Jágr si proti svému bývalému klubu připsal bod za přihrávku.

Philadelphia Flyers (Voráček) foto: ČTK

Flyers sice po pěti minutách úvodní třetiny prohrávali po gólech Steva Sullivana a Jamese Neala 0:2, ještě do přestávky ale snížil po Jágrově asistenci Claude Giroux. Ve druhé třetině vyrovnal bývalý hráč Penguins Maxime Talbot.

Zapojte se do diskuze! Nově přes SMS

Obrat dokonala Philadelphia v posledním dějství. Voráček nejprve připravil vedoucí branku Flyers pro Wayna Simmondse a sám se pak dvakrát střelecky prosadil. Nejprve ve 47. minutě zvýšil na 4:2 a minutu před koncem střelou do prázdné branky na 6:3.

Pátá Philadelphia se díky vítězství v tabulce Východní konference přiblížila čtvrtému Pittsburghu na rozdíl jediného bodu. Oba pensylvánské konkurenty, kteří na sebe pravděpodobně narazí v play off, čeká v posledním kole základní části ještě jeden vzájemný zápas.

Autoři: ,

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...