Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Kane za znásilnění stíhán nebude. Chybí důkazy, ‚poškozená‘ prosí o konec kauzy

Sport

  15:47aktualizováno  17:12
NEW YORK - Jedna z nejzářivějších hvězd současné NHL, americký hokejista Chicaga Blackhawks Patrick Kane, nebude stíhán za znásilnění. Po třech měsících od obvinění trojnásobného vítěze Stanley Cupu to oznámil státní zástupce z New Yorku. Důvodem je nedostatek důvěryhodných důkazů a také prohlášení údajně poškozené dívky, která poprosila o ukončení vyšetřování.

Patrick Kane. foto: www.wikipedia.org

Podle serveru Chicago Tribune jednadvacetileté studentka poskytla žalobci text, ve kterém píše o velké citové újmě, kterou vyšetřování případu způsobilo jí a její rodině. Prý chce celou věc uzavřít a odmítá dál spolupracovat s policií.

„Množství důvěryhodných důkazů neopodstatňuje tvrzení stěžovatelky, že byla znásilněna Patrickem Kanem. Tento „případ“ je plný vážných pochybností,“ uvedl ve čtvrtečním prohlášení prokurátor z Erie County District Frank Sedita, jenž o dalším vývoji aféry rozhoduje.

V případu Kane se prý manipulovalo s důkazy. Bude z násilníka oběť?

Dalším z důvodů ukončení případu, který Seditova zpráva jmenuje, je nekonzistentnost tvrzení poškozené a svědků, rovněž lékařské testy nepotvrzují, že by mělo dojít ke styku právě v Kaneově posteli. Testy DNA dokonce neprokázaly, že by vůbec došlo ke znásilnění studentky.

Dívka se obrátil na policii poté, co ji měl Kane letos 2. srpna donutit k sexu v jeho domě v Hamburgu ve státě New York. V průběhu vyšetřování ale v případu nastalo několik podivností, například když matka poškozené předala vyšetřovatelům balíček s údajnými důkazy o znásilnění, které někdo donesl před její dveře.

Následně z případu odstoupil advokát dívky Thomas Eannou, podle něhož došlo „k manipulování s důkazy.“ Podle amerických médií však doručení balíčku ke dveřím mělo být cíleným vtipem neznámé osoby poukazujícím na to, že si dívka znásilnění vymyslela a s pomocí matky se snaží získat mediální slávu.

Trojnásobný šampion Stanley Cupu Patrick Kane tak může nyní v klidu pokračovat ve skvěle rozjeté sezoně, po třinácti zápasech vede bodování obhájce titulu Chicaga díky osmi brankám a deseti asistencím.

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...