Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Manželku udeřil do obličeje. Obránce Vojnov jde za domácí násilí do vězení

Sport

  13:20
LOS ANGELES - Ruský hokejista a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu Vjačeslav Vojnov stráví kvůli napadení manželky tři měsíce ve vězení. Součástí dohody mezi státním zástupcem a obviněným hráčem Los Angeles Kings je tříletá podmínka.

Hokejový obránce Sláva Vojnov foto: Reuters

Pětadvacetiletý olympionik ze Soči byl zatčen loni v říjnu a obviněn z domácího násilí. Jeho žena Marta Varlamovová po hádce skončila se zraněními v obličeji a na krku a byla ošetřena v nemocnici. Rána nad okem si vyžádala šití. Přesto svého manžela nežalovala.

Trest Vojnov přijal tři dny před začátkem soudního procesu, do vězení musí nastoupit do 14. července.

Klub Kings svého obránce pro propuknutí kauzy suspendoval, ruský bek vynechal v NHL 76 zápasů základní části a následně byl vyloučen z týmu. Ze šestileté smlouvy s klubem, s nímž slavil Stanleyův pohár v letech 2012 a 2014, mu zbývají ještě čtyři roky.

Pokud by se Vojnov během trestu vůči své ženě provinil znovu, může být odsouzen až na rok. U soudu mu přitom hrozilo i devět let za mřížemi.

Autor:

Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze
Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze

Řada maminek řeší u dětí odřená kolena, škrábance, neštovice nebo třeba záněty středního ucha. Z těchto příhod se děti většinou velmi rychle...