Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Hokejista Vantuch je za hrdinu. Dopadl zloděje, který kradl v šatně

Sport

  15:21
HRADEC KRÁLOVÉ/PRAHA - Když přišel do kabiny, spoluhráči ho uvítali bouřlivým potleskem a z reproduktorů začaly vyhrávat znělky z akčních filmů. Lukáš Vantuch, hokejista extraligového Hradce Králové, je v mužstvu za hrdinu: v parku nedaleko stadionu dopadl zloděje, který kradl v hráčské šatně.

Hokejista Lukáš Vantuch je v Hradci Králové za hrdinu. foto: mountfieldhk.cz

Ten příběh skoro připomíná scénku z thrilleru. Urostlý útočník, tou dobou na marodce, relaxoval v pondělí v útrobách královéhradeckého stadionu, zatímco jeho spoluhráči polykali tréninkové dávky na ledové ploše.

Vantucha vyrušil až podezřelý hluk z šatny, kde u skříněk cosi pohledával neznámý muž s brašnou. „Původně jsem si myslel, že jde o nějakého údržbáře ze zimáku. Ale když jsem se ho zeptal, co tam dělá, dal se na útěk,“ vysvětloval Vantuch pro Lidovky.cz

A pachatele začal pronásledovat. Dvojice nejprve uháněla směrem do centra města, později k přilehlému parku v Jiráskových sadech, kde Vantuch zloděje zneškodnil.

„Pořvával jsem na něj různé výhrůžky a později jsem ho dopadl. Ani se nijak nebránil. Zase to nebylo tak, že bychom si dávali do huby,“ smál se šťastný hrdina.

Muže dovedl zpět na stadion, kde si ho později převzala policie. Vantuch však přiznává, že zprvu váhal, jestli se má za pachatelem rozeběhnout.

„Vždyť jsem neměl ani boty! Navíc jsem si říkal, že ten chlápek může mít třeba nůž. Bodl by mě do břicha, já bych se svalil na parkovišti mezi auta a už by mě nikdo nenašel.“

Číslo 007 a jmenovka Bond, žádají fanoušci

Černý scénář však nenastal. Historka má šťastný konec a Vantuch, který před angažmá v Hradci Králové působil dlouhá léta v Liberci a má a sebou i starty v reprezentaci, obdržel za hrdinský čin od parťáků i fanoušků řadu nových přezdívek.

Někteří z nich z žertu volají po tom, aby hráč změnil číslo dresu – místo 97 by prý mohl nosit trojčíslí 007 a jmenovku James Bond. „Jsem hlavně rád, že všechno dobře dopadlo a nikdo z kluků svoje věci neztratil,“ oponuje Vantuch skromně.

„Jen nechápu, jak se mohl cizí člověk dostat až k nám do šatny. Možná se někde nechali otevřené dveře kvůli vedru. Bohužel se to nestalo poprvé. Jarda Kudrna (spoluhráč) říkal, že mu minule ukradli peněženku. Asi by se mělo na bezpečnost dbát víc.“

Autor: