Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Eliáš: Přálo nám štěstí. Ještě ho budeme potřebovat

Sport

  12:21
LOS ANGELES (Od spolupracovníka LN v USA) - Jeho gól ukončil 120 minut dlouhé čekání New Jersey na gól ve finále Stanley Cupu a Devils pak poprvé porazili Los Angeles (3:1) a odložili tak soupeřovy oslavy celkového triumfu v NHL. "Stále máme šanci," radoval se po zápase český hokejista a autor úvodní trefy Patrik Eliáš.

Hokejista New Jersey Devils Patrik Eliáš skóruje do sítě brankáře Los Angeles Kings Jonathana Quicka foto: Reuters

Patriku, konečně jste vyhráli. Zdá se, že změny slavily úspěch...
Nemyslím si, že jsme změnili taktiku, pokračovali jsme v tom, co jsme hráli doposud. Marty Brodeur výborně chytal a my jsme dali první gól. Jinak byl zápas opět velmi vyrovnaný. Jsme však moc spokojeni se zápasem a s výsledkem. Vracíme se domů a snad se nám bude dařit i tam.

Váš gól prolomil více než 120 minut čekání New Jersey na gól…
Bez gólů se těžko vyhrává, to je jasné, ale je také realitou, že každý zápas bude ve finále takhle vyrovnaný, plný osobních soubojů. Oba týmy mají dobrou obranu a vynikající brankáře, proto moc branek padat nebude. Bude potřeba i trochu štěstí, tentokrát stálo na naší straně a jsme moc rádi, že máme ještě šanci bojovat o Stanley Cup.

Jak byste ten gól popsal?
Celý zápas jsme hráli dobře jako lajna, v tom střídání jsme si vytvořili tlak, Zubrus perfektně držel za bránou puk, uvolnili se obránci, Salvador tvrdě vystřelil a já to doklepl skoro do prázdné branky, protože Quick byl příliš vytažený.

Pomohla Vám přítomnost Petra Sýkory, který se po dlouhé době vrátil do sestavy?
Určitě, Petr hrál výborně, stejně jako náš nový bek Tallinder, který naskočil na led po čtyřech měsících. Syky mi dal pár dobrých nahrávek, byl dobrý na puku, a to se hned projeví. Není to samozřejmě hráč, který bude vyhrávat osobní souboje, ale on nepotřebuje toho příliš, aby se prosadil a dal gól a přesně takového hráče jsme potřebovali.

Autor:

Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze
Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze

Řada maminek řeší u dětí odřená kolena, škrábance, neštovice nebo třeba záněty středního ucha. Z těchto příhod se děti většinou velmi rychle...