Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Hudler se zřejmě stane volným hráčem, je o něj zájem

Sport

  17:32
PRAHA - Hokejový útočník Jiří Hudler si podle všeho letos poprvé vyzkouší, jaké to je být v zámořské NHL nechráněným volným hráčem.

Jiří Hudler. foto: ČTK

Olomouckému rodákovi končí po sezoně smlouva s Detroitem a šance, že do konce června podepíše novou, není příliš velká. Bez ohledu na to se ale nedá vyloučit, že bude v týmu Red Wings pokračovat. Detroit má totiž o svého druhého nejlepšího střelce v nedávno skončené sezoně zájem.

"Teď ale v zámoří všichni řeší draft," řekl hráčův zástupce Pavel Maršoun ze společnosti SAI. Podle informací zámořských médií Detroit s Hudlerem jednal o nové smlouvě hned po sezoně, ale nedohodl se na finančních podmínkách. "To jsou všechno jen spekulace, o částkách jsme ještě nemluvili," uvedl Maršoun.

Hudler měl v minulé sezoně plat tři miliony dolarů a prakticky jistě si polepší. Otázkou je o kolik. Podle webu mlive.com mu Detroit nabízí o 500.000 více, takže by byl ohodnocen stejně jako Fin Valtteri Filppula. Trh s volnými hráči se otevře 1. července, kdy Hudlerovi podle pravidel NHL mohou nabídnout smlouvu i ostatní kluby. "Detroit momentálně neví, jaký bude pro příští sezonu platový strop. Klidně může počkat na 1. července, jaké nové hráče podepíše, a pak se dohodnout i s Jirkou," řekl Maršoun.

Hudler si bude vybírat

Osmadvacetiletý útočník, který dnes odletěl trénovat do Montrealu, bude podle všeho na trhu volných hráčů žádaným zbožím. Lepší bilancí vstřelených branek v poslední sezoně se z hráčů, kteří budou k mání, mohou pochlubit jen Zach Parise a Teemu Selänne.

Parise, který pomohl New Jersey do finále Stanleyova poháru, podle všeho s Devils podepíše novou smlouvu ještě před 1. červencem a Selänne, pokud neukončí aktivní kariéru, bude pokračovat jedině v Anaheimu. "Je pravda, že naše pozice je dobrá, o Jirku je zájem a Detroit je jednou z variant. Rozhodně ale není pravda, že by o něj Red Wings neměli zájem.

Vždyť hrál v jejich nejlepší formaci," poukázal Maršoun na skutečnost, že v druhé polovině sezony Hudler nastupoval s Henrikem Zetterbergem a Filppulou. Hlavně s nimi si po pomalejším rozjezdu sezony připsal 23 branek v posledních 57 zápasech.

Hudler v NHL doposud odehrál 409 zápasů a bilancí 87 branek a 127 asistencí, v play off přidal dalších dvanáct gólů a 21 finálních přihrávek v 66 utkáních. Doposud hrál jen za Detroit.

Autoři: ,