Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Extraligový rekordman se loučí s kariérou. Končím, oznámil Leška

Sport

  13:30
Zlínský útočník Petr Leška, nejproduktivnější hokejista v historii extraligy, ukončil ve 39 letech kariéru. ČTK to řekl jednatel klubu Patrik Kamas. Loňský mistr tak přišel o druhou velkou osobnost poté, co se bezprostředně po skončení sezony rozloučil s hokejem kapitán Petr Čajánek.

Petr Leška v první třetině samostatný nájezd neproměnil. foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Dvojnásobný extraligový šampion Leška měl ve Zlíně smlouvu ještě na příští ročník. Po vyřazení ve čtvrtfinále play off s Kometou Brno uvedl, že chce pokračovat, nicméně ukázalo se, že má problémy s kolenem. 

O jeho případném konci se mělo rozhodnout do startu letní přípravy, kterou Zlín zahájil v pondělí.

Hokejista Zlína Petr Leška a brankář Plzně Marek Mazanec
Plzeň - Zlín. Nicholas Johnson (v modrém) a Petr Leška.

Chomutovský rodák Leška v této sezoně překonal rekord Richarda Krále a stal se nejproduktivnějším hráčem v historii domácí nejvyšší soutěži. Centr, který krátce působil i v Plzni a Spartě, nasbíral 909 bodů za 281 branek a 628 asistencí. 

S 1156 duely se posunul na druhé místo za rekordmana Františka Ptáčka (1204 zápasů). Se Zlínem získal titul v letech 2004 a 2014. V české reprezentaci sehrál 15 utkání a vstřelil čtyři góly.

Autoři: ,

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...