130 let

Hokejista Petr Nedvěd. | foto: ČTK

Hokejista Nedvěd uťal spekulace o návratu. Končím definitivně, pravil

Sport
  •   14:13
PRAHA - Odvolávám, co jsem odvolal. Slibuji, co jsem slíbil. Tak nějak vypadá ve zkratce „letní románek“ hokejisty Petra Nedvěda s myšlenkou pokračovat v aktivní kariéře. Bývalý liberecký kapitán zvažoval kvůli kamarádovi Martinovi Ručinskému návrat do Litvínova, teď 42letý útočník spekulace ukončil.

„Do Litvínova ani jinam nejdu, hotovo. Tečka,“ prohlásil Nedvěd v rozhovoru pro Sport. Právě tento deník nejvíc přiživoval naději fanoušků na návrat populárního veterána. Psal o tom, jak se Nedvěd s Ručinským baví o společném působení v mateřském klubu. A oběma se tato představa líbila.

Litvínovský manažer Robert Kysela však spekulace nepotvrdil, ale třeba liberecký trenér Pavel Hynek podotkl, že Nedvědovi říkal: „Neblbni, za chvíli tě začnou svrbět ruce a hokej ti bude chybět.“ Hynek prý také čekal, že olympijský reprezentant začne koketovat s Litvínovem.

Nedvědův konec

Petr Nedvěd, který v 17 letech emigroval do Kanady a v jejím dresu získal stříbro na olympiádě Lillehammeru 1994, oznámil konec bohaté kariéry v březnu po vyřazení Liberce z předkola extraligového play-off. Bylo to měsíc poté, kdy Nedvěd reprezentoval na olympijských hrách v Soči svou rodnou zemi. Legendární útočník odehrál v zámořské NHL skoro tisíc zápasů a před dvěma lety získal s českou reprezentací na MS bronzovou medaili.

Což ostatně nebylo tak těžké odhadnout, když Nedvěd s Ručinským jsou dobří kamarádi, léto si tradičně užívají na Floridě, v Praze si zase rádi zajdou na dobré pivo.

A teď by spolu mohli na ledě uzavřít kariéru v černožlutém dresu. Jenže i kvůli Nedvědovu zdraví to nevyjde.

„Na jednu stranu bych si hrozně rád s Martinem zahrál, pořád jsem s tou myšlenkou koketoval, ale došlo mi, že moje celková motivace hrát dál hokej není taková, jaká musí být. A to pak nemá cenu do toho jít,“ řekl Nedvěd v pondělí.

Tedy v den, kdy Nedvěd - prý náhodou - pořádal pro přátele golfový turnaj v Rudné u Prahy a následný večírek na Císařské louce, kam přišel i slavný Jaromír Jágr. Najednou z toho byla uvolněná Nedvědova rozlučka.

Otázka je, co Nedvědovo rozhodnutí udělá s o tři čtvrtě roku starším Ručinským.

Litvínovský útočník se totiž v posledních sezonách rozhoduje o budoucnosti až před startem extraligy. Na led by měl s týmem vyjet až teprve tento týden. Aby hrál dál, musí cítit, že na to pořád má. „Nechci končit trapnej,“ řekl Sportu.

Autor: