Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Seguin přestřelil. Jsou tam jen volové a teplouši, napsal o Dallasu

Sport

  14:37
DALLAS/PRAHA - Boston Bruins vyměnil Tylera Seguina do Dallasu. Hokejista si však v novém působišti hned zatopil. Útočník na svém Twitterovém účtu napsal, že obyvatelé Texasu jsou volové a buzny.

Prsteny za Stanley Cup pro Boston Bruins (Seguin) foto: Reuters

Seguin byl hlavním protagonistou obří výměny mezi Dallasem a Bostonem, která se dotkla celkem sedmi hráčů nebo výběrů v draftu. Bruins v ní získali hvězdného forvarda Louiho Erikssona a tři mladíky, Stars kromě Seguina ještě zkušeného útočníka Riche Peverleyho a obránce Ryana Buttona. Vedení a fanoušci Dallasu si od jedenadvacetiletého kanadského talentu slibují velkou budoucnost. Smlouvu má na šest let s celkovou sumou 34,5 milionu dolarů.

Boston Bruins (Tyler Seguin)

Jenže Seguinův první krok směrem za novým angažmá se hrubě nepovedl. Na jeho twitterovém účtu @tylerseguin92 se objevila věta: "V Texasu jsou jen volové a buzny. A já nejsem kráva." Šlo o modifikovanou hlášku z filmu Stanleyho Kubricka Olověná vesta. Za pár hodin však ze Seguinova twitteru zmizela a místo ní se objevil vzkaz: "Hacking twitteru je třeba zastavit. Moje omluva." Hokejista tím tvrdí, že se mu někdo na naboural do jeho účtu.

Na Twitteru už si způsobil problémy v minulosti

Jenomže zdaleka ne všichni mu to věří. Tím spíš, že měl podobné problémy s hláškami na twitteru už v minulosti, kdy použil slangový výraz 'no homo' - ten často používají hiphopeři a v Americe je považován za velmi nezdvořilý a útočný vůči homosexuálům. Seguinův přístup (byť ten se týkal hlavně chování na ledě) kritizoval během draftu i bostonský generální manažer Peter Chiarelli. "Klub Dallas Stars v žádném případě netoleruje ani nesouhlasí se vzkazem, který byl uveden na twitterovém účtu Tylera Seguina," uvedl nyní management Dallasu v tiskovém prohlášení.

Tyler Seguin slaví.

"Celou záležitost jsme řešili přímo s Tylerem a budeme dál vzdělávat naše hráče v otázce důležitosti jejich chování v sociálních médiích." V neděli Seguin sdělil světu, že si raději dá na sociálních sítích pauzu. "Po opakovaných útocích hackerů, kteří se snaží zničit mou reputaci, jsem se rozhodl zavřít na nějaký čas svůj twitterový účet." Zavřít na chvíli "ústa" je možná to nejlepší, co teď mohl udělat.

Autor: