Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Selänne bude ještě hrát za Anaheim, jeho souboj s Jágrem nekončí

Sport

  22:02
ANAHEIM (USA) - Hokejový útočník Teemu Selänne se rozhodl, že bude hrát ještě jednu sezonu za Anaheim. Pokračuje tak jeho souboj s českou hvězdou Jaromírem Jágrem o nejlepšího evropského střelce v historii NHL.

Teemu Selänne foto: ČTK

Třiačtyřicetiletý Selänne v létě dlouho váhal, zda bude v kariéře pokračovat. Nakonec se však rozhodl k údajně poslední sezoně, což dnes jeho klub oznámil v humorném videu na YouTube. "Finský blesk" se v něm trápí na golfu a po sérii trapasů zavolá generálnímu manažerovi Ducks Bobu Murraymu a oznámí mu, že se vrací ještě na jeden rok. Selänneho tak čeká jednadvacátá sezona v NHL a patnáctá v Anaheimu. Podle zámořských médií si vydělá dva miliony dolarů.

Vítěz Stanley Cupu z roku 2007 vstoupí do nového ročníku jako jedenáctý nejlepší střelec v historii soutěže. Jeho 675 gólů je o šest míň, než má na kontě Jágr. Také nejproduktivnější Evropan v historii NHL po podpisu smlouvy s New Jersey naznačil, že ho možná čeká poslední sezona. Selänne v 1387 zápasech základní části získal 1430 bodů, což ho řadí na patnácté místo historické tabulky produktivity. Ve sbírce má mimo jiné Calder Trophy pro nejlepšího nováčka NHL z roku 1993 a Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce z roku 1999.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!