Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Vampola opět filmoval. Za teatrální pád přijde o deset procent platu

Sport

  11:43
PRAHA - Mladoboleslavský útočník Petr Vampola obdržel od disciplinární komise hokejové extraligy další pokutu za filmování. Čtyřiatřicetiletý mistr světa z roku 2010, který Středočechy posílil před touto sezonou, se provinil v úterním zápase v Brně a přijde o deset procent ze základního měsíčního platu.

Zleva kapitán Brna Leoš Čermák a kapitán Mladé Boleslavi Petr Vampola. foto: ČTK

Vampola před polovinou utkání vedl kotouč podél vlastní obranné modré čáry, když ho atakoval domácí Hynek Zohorna. Zkušený útočník sice udržel puk, ale následně teatrálně spadl na led. Podle předsedy komise Karla Holého zcela záměrně.

Stejný názor měli i rozhodčí, kteří kromě Zohorny udělili dvouminutový trest i Vampolovi. „Pokusil se ovlivnit úsudek rozhodčích a docílit tímto nesportovním způsobem výhody pro své družstvo ve formě potrestání soupeře,“ uvedl Holý.

Simulování Petra Vampoly:

Vampola nebyl za filmování potrestán zdaleka poprvé. V minulosti měl kvůli simulování dokonce i zastavenou činnost.

Disciplinární řízení s litvínovským útočníkem Tomášem Doležalem a chomutovským zadákem Brettem Flemmingem, kteří dostali v úterním 3. kole extraligy za fauly tresty na pět minut a do konce utkání, Holý zastavil.

Autor:

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...