Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Vrbata na začátku NHL září. Vystřílí si v Phoenixu novou smlouvu?

Sport

  20:00
PHOENIX/PRAHA - V úvodních dvou zápasech dal jako jediný hráč z NHL celkem šest gólů. Český hokejista Phoenixu Coyotes Radim Vrbata si tak ve 32 letech říká o novou smlouvu. Ta stávající mu končí v létě 2014.

Hokejista Phoenixu Coyotes Radim Vrbata foto: ČTK

Minulou sezonu uzavřel hattrickem proti Anaheimu. A tu novou nastartoval hattrickem proti New York Rangers.  "Samozřejmě ho beru, potřebovali jsme povedený začátek," řekl hloučku reportérů po vítězství 4:1. A po zatím nejvydařenějším individuálním představení úvodu soutěže. Od stavu 1:1 už se skóre hýbal pouze Vrbata. Nejprve si dorazil vlastní střelu. Na 3:1 zvýšil krásnou ránou od modré. A dílo zakončil trefou ze skrumáže, kterou vytvořil s krajanem Hanzalem dotěrným napadáním.

Už v přípravném kempu dychtil po uzavření dalšího kontraktu s Coyotes. "Nejradši bych to vyřídil co nejdřív a pak se soustředil na hokej," citoval šikovné křídlo deník Arizona Republic v půlce září. Generální manažer Don Maloney tolik nechvátal: "Vrby nám odvádí dobré služby. Líbí se mu tady. Zájem je oboustranný. Ale jednání jsme teprve naťukli. Třeba se mu vyplatí, když si počká, vylepší si pozici skvělými výkony a my se s ním snadno domluvíme na jaře."

Oznámení o dohodě mezi Vrbatou a Coyotes se v minulých týdnech neobjevilo

Oznámení o dohodě mezi Vrbatou a Coyotes se v minulých týdnech neobjevilo, a tak český kanonýr v arénách NHL nyní bojuje též o co nejštědřejší nabídku. Ve čtvrtek těžko mohl vyniknout ještě víc. Pro klub to byl grandiózní večer. Fanoušci ve vyprodané hale aplaudovali skupině majitelů, kteří o prázdninách koupili finančně strádající "Yotes" od NHL a zaručili se, že je udrží v Arizoně. Diváci na sedačkách našli trička s heslem "Hladovější než kdy dřív".

Vrbata si na kostce prohlíží svůj gól do sítě Rangers.

Po působivém ceremoniálu se domácí tým pustil do soků z New Yorku se vskutku nevšední chutí. "Čtyři roky jsme čekali, až se nejistota ve vlastnictví klubu vyřeší. Slavnostní úvod a reakce publika nás nabudila," řekl Vrbata. Na tři zásahy mu stačilo 15 minut a 18 vteřin pobytu na ledě a 4 střely. Jeho hattrick je zvlášť vzácný, neboť jím pokořil famózního Švéda Lundqvista. Ve Phoenixu působí šestý rok. V sezoně 2011/12 si vylepšil osobní rekord na 62 bodů (35+27). Co když ale dozrál čas pro jeho přemazání? Jeden z kandidátů reprezentace pro OH v Soči má obří motivaci.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!