Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Zklamaný Leška: Nemáme se za co stydět

Sport

  21:35aktualizováno  22:38
PLZEŇ - Hokejisté Zlína ve čtvrtfinále play off notně potrápili favorizovanou Plzeň, ale přesto se jim mezi čtyři nejlepší týmy soutěže postoupit nepodařilo. Berani ztratili rozhodující sedmý zápas až v samém závěru. V 55. minutě ještě za nerozhodného stavu byli blízko vedoucí brance, gólovou střelu Petra Lešky ale rozhodčí neuznali; předtím, než přešel puk brankovou čáru, se totiž branka hnula.

Zlín - (Leška) foto: ČTK

Leška stejně jako kapitán Petr Čajánek sice přemlouvali rozhodčí, aby spornou situaci prokonzultovali s kolegou u videa, hlavní sudí Jan Hribik byl ale neoblomný. Gól nemohl uznat i proto, že hru přerušil ještě předtím, než puk skončil za brankovou čárou.

"Objížděl jsem bránu, pak jsem měl dorážku, dal gól a bohužel branka byla posunutá," popsal Leška klíčovou situaci krátce po zápase. "Byla tam píchlá hokejka, a proto se (branka) nadzdvihla. Nevěděl jsem, kdo ji nadzvednul, ale dozvěděl jsem se, že domácí Hanzlík. Ptal jsem se na to rozhodčího. Neznám ale přesně pravidla, jestli je to důvod pro písknutí. Pokud ano, tak zapískal správně," nehledal krátce po skončení sedmého utkání výmluvy.

Leška už po zápase mluvil s klidem, uvědomoval si, že sudí podle všeho rozhodli správně. "Je to zklamání, ale nemáme se za co stydět. V sérii jsme podali dobrý výkon, ale postoupit může jen jeden, a to byla Plzeň," zhodnotil Leška celou sérii. "Zamrzí to. Nevím, jestli rozhodlo štěstí, nebo to, že byla Plzeň kvalitnější. Spíš bych řekl, že určující dneska byla branka domácích na 3:2," dodal k dnešnímu klíčovému duelu.

Horčička: Neřekl bych, že Plzeň byla favortiem

Zlín do čtvrtfinále postoupil z předkola, v kterém přehrál Třinec. V sérii tak nebyl favoritem, ale Indiány notně potrápil. Podle Lešky byl schopen porazit i Plzeň. "Myslím si, že jsme měli na to, abychom postoupili. Kdyby se k nám v rozhodujícím zápase přiklonilo štěstí, postoupili bychom my. Jak už jsem ale řekl, postoupit může jen jeden," dodal Leška, který vyzdvihl výkon brankáře Luboše Horčičky.

"Neřekl bych, že byla Plzeň favorit. Když se podíváme na sestavy v celé extralize, tak tam jsou ty kádry srovnatelné. Je tam mix pár zkušených hráčů s mladíky," srovnal zlínskou sestavu s kádrem Indiánů hokejista, jenž kdysi na západě Čech také působil.

Zapojte se do diskuze! Nově přes SMS

Zlín sice získal v roce 2004 titul, ale v posledních sezonách nemůže přejít přes hranici čtvrtfinále. "Je to lepší než hrát každý rok baráž. Asi ten tým nemáme tak dobrý, abychom postoupili dál. Myslím si, že spousta týmů by radši hrála čtvrtfinále než bojovat v play out," prohlásil odchovanec valašského klubu.

Těžkých sedm utkání s Plzní navíc podle něj dodalo nové zkušenosti zlínským talentům. "Posune je to dál. Máme jich v týmu hodně. Hráli už nějaké turnaje na dvacítkách, hrají v prvních dvou lajnách. Teď nastupovali i na přesilovky a oslabení, což je pro ně do budoucna obrovské plus," pochválil třetí nejstarší člen zlínského mužstva Antonína Honejska a Petry Holíka se Zámorským.

Autoři: ,

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...