130 let

Jaroslav Hlinka z ČR (vlevo) protestuje u rozhodčího. | foto: ČTK

Hokejisté byli rádi, že v Německu hráli lépe

Sport
  •   21:48
Ingolstadt - Po dvou porážkách se Slovenskem v minulém týdnu si čeští hokejisté v přípravě na mistrovství světa ve Švýcarsku spravili chuť dvěma výhrami v Německu. Členové širšího výběru, který bude před vrcholem sezony značně obměněn, si pochvalovali, že se jim tentokrát dařilo podpořit výkon i úspěšnými výsledky.

 Po jednoznačném průběhu v sobotu v Řeznu dnes v Ingolstadtu dokázali výhru vybojovat v závěru. "Jeli jsme sem s tím, že musíme uhrát lepší výsledky než na Slovensku.

Všichni jsme hráli naplno. Napadaly nám tam naštěstí nějaké góly, gólmani chytali výborně a celý tým se semkl. Myslím, že jsme zaslouženě vyhráli oba zápasy," řekl vítkovický útočník Marek Kvapil, který si dnes vylepšil svou bilanci ve čtvrtém reprezentačním startu už druhou trefou.

Útočník Ufy Leoš Čermák přispěl k výhře gólem a asistencí, za stavu 3:2 pro český tým ještě trefil tyčku. Byl rád, že i po vyrovnání soupeře český tým zápas dotáhl do vítězného konce. "Chtěli jsme rozhodnout a posledních pět minut jsme měli pár šancí," řekl Čermák. "V Německu to bylo lepší než proti Slovákům. Němci neměli špatný tým, taky se připravují na mistrovství světa. My jsme chtěli ten propadák ze Slovenska odčinit a to se povedlo," uvedl s úlevou.

Gólman Alexander Salák se při druhém startu v národním týmu radoval z první výhry. "Jsem spokojený. Nebylo to žádné Nagano, ale taky ne žádný propadák. První výhra v reprezentaci je fajn," pochvaloval si brankář TPS Turku.

Autoři: Lidovky.cz, ČTK