Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Červenka se Sobotkou podepsali smlouvy ve Slavii

Sport

  14:23
PRAHA - Hokejoví útočníci Roman Červenka z Calgary a Vladimír Sobotka ze St. Louis podepsali kontrakty se Slavií. Oba by tak v případě vyřízení potřebných náležitostí mohli zasáhnout už do očekávaného středečního duelu s Kladnem v O2 areně, v němž mají v dresu soupeře zasáhnout do hry Jaromír Jágr, Tomáš Plekanec a Jiří Tlustý.

Český hokejista Roman Červenka foto: ČTK

Oba odchovanci pražského klubu, šestadvacetiletý Červenka i o necelé dva roky mladší Sobotka, se Slavií již od léta trénují. Na definitivu možnosti středečního startu si ale musí oba ještě počkat. "Čekáme na potvrzení transferu od IIHF, pak budou moci oba hrát," uvedl v tiskové zprávě generální manažer Slavie a hlavní trenér Vladimír Růžička.

K TÉMATU

Ten již s předstihem avizoval, že má v případě výluky o oba hráče velký zájem a byl s nimi dopředu domluvený. Měl dokonce také jasno, že je spolu nasadí do jedné útočné formace.

"Určitě budu chtít, aby hráli spolu v jedné lajně. Vláďa Sobotka je z NHL zvyklý hrát s centrem dozadu, my tak hrajeme s levým křídlem. Nechci předělávat další lajny, takže Roman by šel na centra a Vláďa doleva," naznačil Růžička své záměry na klubovém webu.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.