Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Hokejisté dostali v Německu sedm gólů a poprvé v přípravě na MS prohráli

Sport

  18:30
NORIMBERK - Čeští hokejisté prohráli první ze dvou víkendových utkání Euro Hockey Challenge s Německem vysoko 4:7. Góly českého týmu v Norimberku dali Roman Horák, Jakub Lev a dvakrát skóroval Tomáš Hyka. Odveta je na programu v neděli v Mannheimu od 16:45.

Čeští hokejisté na Němce vůbec nestačili. foto:  Michal Šula, MAFRA

Odvolávám, co jsem odvolal. Rabiát Gudas přece jen posílí reprezentaci na MS

Po první třetině, kterou vyhráli Němci 1:0, se strhla přestřelka. Svěřenci kouče Josefa Jandače ve druhé dvacetiminutovce odpověděli postupně na každý gól soupeře až do stavu 3:3, naposledy si však vyrovnané skóre užili jen 24 vteřin.

Čtvrtý gól v české síti znamenal změnu v brankovišti - Pavla Francouze nahradil Dominik Furch. Hattrickem se na debaklu českého výběru podílel útočník Yasin Ehliz.

V 11. minutě se provinil proti pravidlům Kubalík a Raedeke otevřel skóre, když si k zakončení bekhendem vybruslil nikým neatakován zpoza branky.

UŽ JEN KOUSEK. Jaromír Jágr se natahuje po kotouči, atakuje ho Němec Patrick...
SOUBOJ PŘED BRANKOU. Obránce Jakub Krejčík v nezvyklé pozici u brankoviště...

Hagerův trest přesně v polovině zápasu odstartoval velké gólové dostihy. Hyka v přesilovce ještě neuspěl, ale šest vteřin před vypršením trestu vypálil Rutta a Horák tečí těsně před německým brankářem vyrovnal.

Za necelou minutu však vedli znovu Němci. Reul při signalizované výhodě využil Francouzova zakrytého výhledu, napřáhl od modré čáry a trefil přesně pod horní tyč. Už po 20 vteřinách vyrovnal Lev, který propálil Pielmeiera mezi betony.

Výsledek:

Německo - Česko 7:4 (1:0, 4:3, 2:1)
Branky a nahrávky:
11. Raedeke (Ehrhoff, Reimer), 33. Reul (Wolf, Oppenheimer), 35. Gogulla (Müller, Hager), 36. Ebner (Ehliz, Hager), 40. Ehliz z trest. střílení, 54. Ehliz (Zerressen, Hager), 58. Ehliz (Reimer, Raedeke) - 32. Horák (Rutta), 34. Lev (D. Kubalík, Košťálek), 36. Hyka (P. Holík), 60. Hyka (Rutta). Rozhodčí: Bauer, Rohatsch - Flad, Tschirner (všichni Něm.). Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. Diváci: 6550.
Sestava Česka: Francouz (36. Furch) - Rutta, Jeřábek, Kundrátek, Kolář, Polášek, Šulák, Košťálek, D. Musil - Řepík, Červenka, Birner - Kašpar, Horák, Sekáč - Hyka, P. Holík, Kousal - Lev, R. Hanzl, D. Kubalík - od 41. navíc Lenc.

Za dalších 68 sekund kontroval Gogulla, jenž ranou z poměrně velkého úhlu překvapil Francouze. Jenže po dalších 46 sekundách našel Holík skvělou přihrávkou Hyku, jenž snadno do prázdné branky vyrovnal na 3:3.

Ebner ale z mezikruží vrátil ranou do Francouzova protipohybu vedení znovu domácím a ukončil působení českého gólmana v zápase.

Ani Furch nevydržel dlouho s čistým štítem. Necelou minutu před koncem druhé části fauloval Rutta unikajícího Ehlize, jenž se následně skvěle vypořádal s nařízeným trestným střílením.

Zkraje třetí třetiny přišla další nepříjemnost pro české barvy, když do kabin zamířil s bolestivou grimasou Jeřábek.

V závěru se střelci ještě probudili. Aktivní Ehliz v 54. minutě pojistil parádním bekhendem výhru domácích.

Češi to pak při přesilovce zkusili s hrou bez brankáře, ale neúspěšně. Místo toho ještě v 58. minutě chyboval Rutta a umožnil Ehlizovi dovršit hattrick. Hykovo snížení v závěru už bylo jen symbolické.

Autor: