Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Klepiš, Kvapil a Novák slaví titul v KHL, Omsk smutní

Sport

  16:13aktualizováno  17:52
OMSK - Hokejisté Marek Kvapil, Filip Novák a Jakub Klepiš vyhráli s Dynamem Moskva Kontinentální ligu. V rozhodujícím sedmém finále zdolali Omsk na jeho ledě 1:0 díky Klepišovi, který v 53. minutě vstřelil po Kvapilově přihrávce rozhodující gól. Dynamo dokázalo otočit finálovou sérii z 1:3 na zápasy na konečných 4:3.

Roman Červenka (v bílém) foto: ČTK

Dlouho bezgólové představení, jemuž dominovali bezchybní gólmani Karri Rämö a Alexandr Jerjomenko, rozhodla v čase 52:03 spolupráce v českém podání.

Kvapil po uvolnění našel zpoza domácí branky najíždějícího Klepiše, který sice napoprvé neuspěl, ale dorážkou otevřel skóre.

Avangard, jehož dres hájili útočník Roman Červenka s obráncem Martinem Škoulou, se hnal za vyrovnáním a právě Červenka mohl v 55. minutě vyrovnat, ale nedal. Historicky pátý titul si pak už nenechalo Dynamo vzít ani při závěrečné power play Omsku, trvající minutu a půl. Vedení hosté udrželi i díky výbornému brankáři Jerjomenkovi, který byl vyhlášen nejlepším hráčem vyřazovacích bojů.

Sedmadvacetiletý Klepiš, který za Avangard v minulosti hrával, slaví titul v KHL opět po roce. Loni zvítězil coby člen mužstva Ufy. Gagarinův pohár společně s českým triem mohl zvednout nad hlavu také slovenský bek Dominik Graňák.

Červenka se stal nejproduktivnějším hráčem play off KHL, ve vyřazovacích bojích nasbíral 22 bodů za 11 branek a stejný počet asistencí.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!