Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Hokejisté hráli poker, charitativní turnaj vynesl přes 300 tisíc korun

Sport

  21:48
PRAHA - Celkem 306.000 korun pro charitativní účely vynesl druhý ročník pokerového turnaje PokerStars Charity Tournament 2010 v pražském CardCasinoPrague, jehož se účastnilo devět hokejistů. Klání ovládl profesionální pokerový hráč Petr Bulíř, který získal 153.000 pro Nadaci Rozárka. Druhý Martin Ručinský uhrál 91.800 korun pro Nadaci Pavla Koláře, vyhlášeného fyzioterapeuta. Díky třetímu Jaroslavu Špačkovi poputuje 61.200 korun Léčebně tuberkulózních a respiračních nemocí Janov.

Charitativní turnaj PokerStars (na fotce Martin Ručinský /vlevo/ a Radek Bonk /třetí zleva/) foto: Michal Doležal, ČTK

Stejně jako v minulém roce devítka finalistů z celkem devatenácti účastníků zastupovala devět nadací či nemocnic. Kdo se umístil na medailových pozicích, vybojoval pro ně příspěvek. Sparťanský útočník Ručinský prokázal své karetní kvality stejně jako loni, kdy skončil třetí. Z hokejistů se tehdy před něj dostal jen Martin Hanzal.


Jaroslav Špaček

"Hraju karty tak nějak rekreačně. Když vyjde čas, je nálada a parta kluků, tak si jdu zahrát. Občas si zahraju i na netu, ale rozhodně ne denně," řekl novinářům Ručinský. Loni také ovládl turnaj profesionální hráč Martin Hrubý, na něhož nakonec nestačil Hanzal, letos také brali hokejisté až pozice od druhého místa. "Ti kluci vědí, kdy a jak mají sázet. Je to dobrá zkušenost. Já jsem si zahrál dobře. Prohrál jsem ve finále trošku smolně, ale to je poker. Nedá se nic dělat," dodal Ručinský.

Karty jsou podle Ručinského štěstí a je rád, že mohl prémií za druhé místo přispět na Nadaci Pavla Koláře. "Jsem rád, že jsem pro Pavla vyhrál nějaké peníze. To je člověk, kterému vděčím za to, že ještě pořád můžu hrát hokej.


Tomáš Plekanec

On mi pomohl mockrát a jsem rád, že se mu aspoň takhle nějak můžu odvděčit," doplnil devětatřicetiletý olympijský vítěze z Nagana a trojnásobný mistr světa, který v minulých dnech prodloužil o rok smlouvu se Spartou. Loni získal Ručinský na prvním ročníku turnaje 46.200 korun pro dětské onkologické oddělení v pražském Motole, v příštích letech chystá vytrvat u podpory Kolářovy nadace.

Loni druhý Hanzal nechyběl u finálového stolu ani letos, ale tam se loučil mezi prvními. "Nejsem žádný pokerový hráč, abych to vyhrával. Hraju karty dost, ale dneska to nešlo. Třeba příští rok to zase vyjde," usmíval se Hanzal, který dneska výrazně přispěl k částce, která putovala na dobročinné účely. "Asi čtyřikrát jsem dokupoval, takže to bylo celkem asi za dvacet tisíc. Loni to bylo jen za deset, takže jsem se pohoršil."


Martin Hanzal

Před rokem padaly Hanzalovi karty dobře a díky němu putovalo 69.300 korun na dětskou ortopedii nemocnice v Českých Budějovicích. Letos hrát opět za dětské oddělení tamní nemocnice, ale neuspěl. "Přišly tam loni pěkné peníze. Všechno tady přes (organizátora akce) Lukáše Richtra proběhlo super a dostali jsme z nemocnice děkovný dopis," doplnil Hanzal, který je milovníkem karetních her odmalička a jeho pravé předloktí zdobí tetování s hlavním motivem čtyř es.

Na turnaji si letos vedle Ručinského, Špačka i Hanzala zahráli stejně jako loni Tomáš Plekanec, Jaroslav Špaček, Petr Průcha, Ondřej Pavelec, Jiří Tlustý a přibyli Jakub Voráček, Radek Smoleňák a Radek Bonk. Představil se i nejlepší český squashista Jan Koukal a další hosté, mezi nimi i profesionálové. Každý z účastníků vložil pět tisíc korun a za další peníze si mohl ještě dokoupit při hře žetony.

Autor: