Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Kanada hravě přehrála Francii 7:2

Sport

  19:30
HELSINKY - Hokejisté Kanady porazili ve svém třetím zápase na mistrovství světa v Helsinkách bez větších problémů Francii 7:2 a dostali do čela základní skupiny A. Na výhře favorita se podílel gólem a čtyřmi asistencemi Patrick Sharp.

Kanada - Francie (Perry) foto: Reuters

Kanada - Francie 7:2

Branky a nahrávky: 2. Nugent-Hopkins (Sharp, Benn), 10. Sharp (Tavares, Nugent-Hopkins), 14. Benn (Sharp, Schenn), 18. Benn (Perry), 34. Eberle (Sharp, Keith), 50. Nugent-Hopkins (Sharp, Methot), 53. Perry (Getzlaf, Kane) - 20. B. Henderson, 34. Rouleau (Roussel). Rozhodčí: Brüggemann, Jablukov (oba Něm.) - Blümel (ČR), Dahmen (Švéd.). Vyloučení: 2:3. Využití: 2:0. Diváci: 3415.

Kanada: Dubnyk - Keith, Phaneuf, Bouwmeester, Schenn, Quincey, Methot, Vlasic, Murray - Eberle, Tavares, Skinner - E. Kane, Perry, Getzlaf - Benn, Nugent-Hopkins, Sharp - Ladd, O'Reilly, Purcell.
Francie: Lhenry - Bachet, Hecquefeuille, Amar, Rouleau, Auvitu, Besch, Manavian - Y. Treille, Meunier, Desrosiers - S. Da Costa, Roussel, Guttig - Bertrand, B. Henderson, Raux - Fleury, T. Da Costa, Lamperier.

Kouč Kanady Sutter po předchozí prohře s Američany změnil složení útočných formací a jeho svěřenci od začátku směřovali za očekávanou výhrou. "Změny nám prospěly, oživily naši hru," uvedl kapitán Ryan Getzlaf. "Udělali jsme spoustu věcí dobře. Zlepšujeme se, což je fajn. Chceme být lepší a lepší," řekl Getzlaf, který se výhře podílel jednou asistencí.

Kanada se do vedení dostala již na konci druhé minuty, kdy otevřel skóre Nugent-Hopkins. Poté se hráči Javorových listů poprvé na turnaji prosadili v přesilové hře a v 18. minutě favorit vedl již 4:0.

Francie, v jejíž sestavě chyběl distancovaný útočník Sacha Treille, sice po chybě Kanaďanů v rozehrávce snížila, ale zdramatizovat duel se jí nepodařilo. Zámořští hráči i poté utkání v pohodě kontrolovali a nakonec vyrovnali nejvyšší dosavadní výhru na turnaji.

Stejným výsledkem porazili Francii hned v úvodu MS i Američané. "Nechtěli jsme na ledě dominovat, ale hlavně hrát dobře defenzivně. To si přáli trenéři. A myslím, že se nám to dařilo. Navíc jsme se předvedli i v útoku," řekl hrdina zápasu Sharp, jehož formace s Nugentem-Hopkinsem a Bennem nasbírala celkem 11 kanadských bodů.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!