Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Hokejisté klubu Carolina zvítězili nad New York Islanders, Mrázek kvůli zranění nehrál

Sport

  7:30
New York - Hokejisté Caroliny i bez zraněného Petra Mrázka porazili New York Islanders 5:2, v sérii vedou 3:0 a dělí je jedna výhra od postupu do finále Východní konference NHL. Dallas vyhrál doma nad St. Louis 4:2 a vyrovnal stav série na 2:2.

Hokejisté Caroliny i bez zraněného Petra Mrázka porazili New York Islanders 5:2. foto: Reuters

NHL: Mrázek odstoupil kvůli zranění, Hertlovy asistence San Jose nestačily

Mrázek se zranil v dolní části těla při zákroku v minulém utkání a odhaduje se, že týmu bude chybět několik dní. Do branky Caroliny se tak postavil Curtis McElhinney, který chytal ve věku 35 let a 343 dní své první utkání play off od úvodní minuty. Jde o rekond NHL, žádný gólman si premiéru ve vyřazovací části neodbyl později. Kanadský brankář utkání zvládl, kryl 28 střel a tým podržel zejména za stavu 1:1, kdy zneškodnil Islanders dvě velké šance.

02.května 2019 v 04:21, příspěvek archivován: 02.května 2019 v 07:44

VIDEO: There's nothing like being here. https://t.co/3HEvemqqzA

Pro zobrazen? videa mus?te m?t zapnutou podporu JavaScriptu

There's nothing like being here. https://t.co/3HEvemqqzA

Carolina se ujala vedení trefou Teuva Teräväinena, jehož Islanders nechali trestuhodně úplně volného u levé tyčky a finský útočník pohodlně skóroval do prázdné branky. Za necelé dvě minuty vyrovnal v přesilové hře střelou od modré čáry Devon Toews. Justin Faulk ze sólového úniku strhl vedení opět na stranu Hurricanes, ale hosté díky trefě Joshe Baileyho z mezikruží opět rychle smazali ztrátu.

Zápas rozhodla chyba brankáře Islanders Robina Lehnera, jehož rozehrávku zachytil Sebastian Aho a po jeho přihrávce skóroval zblízka Justin Williams. Zbývající dvě branky vstřelili v poslední minutě při power play Teräväinen a Aho.

Carolina porazila New York Islanders 5:2, v sérii vedou 3:0 a dělí je jedna výhra od postupu do finále Východní konference NHL.

St. Louis otevřelo skóre v šesté minutě trefou Vladimira Tarasenka v přesilové hře, ale Dallas ještě v úvodní třetině vývoj utkání otočil. Rychlou stahovačkou v předbrankovém prostoru vyrovnal Jason Dickinson a Jason Spezza využil početní výhodu střelou bez přípravy z pravého kruhu. Dallas zvýšil v prostředním dějství vedení na 4:1. Obránce John Klingberg mířil přesně z pravého kruhu a Roope Hintz zakončil hezkou souhru. Robert Thomas už jen v 54. minutě snížil.

Autor: