Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Mladá Boleslav po obratu vyrovnala stav baráže na 1:1

Sport

  20:30aktualizováno  21:13
MLADÁ BOLESLAV - Hokejisté Mladé Boleslavi zvítězili ve druhém utkání baráže o extraligu nad Chomutovem 6:2 a vyrovnali stav série na 1:1. Bruslařský klub sice prohrával po první třetině 0:2, ale čtyřmi góly ve druhé části vývoj otočil a v závěrečném dějství výsledek ještě vylepšil. Hattrickem se zaskvěl útočník Jaroslav Balaštík. Souboj na čtyři vítězné zápasy pokračuje ve čtvrtek a v pátek v Chomutově.

Druhý zápas baráže o hokejovou extraligu: Mladá Boleslav - Piráti Chomutov. Domácí hráči se radují z pátého gólu, v pozadí je brankář Chomutova Milan Řehoř foto: ČTK

Domácím se vstup do utkání nevydařil. Ve 39. vteřině šel pykat Čutta, za pouhých šest sekund jej následoval Žabka a Chomutov přesilovou hru využil. V čase 1:04 se to povedlo obránci Grofovi střelou od modré čáry, i když potvrzení branky se dočkal až po pokračující hře a své další ráně za záda gólmana Hübla.

Mladá Boleslav - Chomutov 6:2 (0:2, 4:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 22. Pabiška (Rýgl, Mikulík), 26. Balaštík (Mikulík), 30. Balaštík, 38. Pabiška (Hay), 44. Bahenský (Stieler), 53. Balaštík (D. Výborný) - 2. Grof (Pulpán), 8. Pulpán (Jíra). Rozhodčí: Polák, Hradil - Pouzar, Bádal. Vyloučení: 11:15, navíc Čutta 5 min. a do konce utkání, Nouza 10 min. - Mrázek do konce utkání. Využití: 4:1. Diváci: 3890. Stav série: 1:1.

Sudí Polák s Hradilem si museli situaci prověřit u videorozhodčího. Hosté byli v úvodní části výrazně aktivnější, další možnost měl Gajovský, a když se domácí neprosadili v přesilovce, opět udeřili Severočeši. V osmé minutě zvýšil další zadák Pulpán. Následně se strhla potyčka a zápas skončil po trestu do konce utkání pro mladoboleslavského Čuttu i hostujícího Mrázka.

"Měli jsme na rozdíl od soupeře tragický začátek. Vlastní nedisciplinovaností a chybami jsme pomohli soupeři k vedení 2:0, ale i za tohoto stavu jsme chtěli hrát trpělivě. Po první třetině byla v kabině trošku bouřka, aby si hráči uvědomili, že musí hrát trošku jinak a že ta neukázněnost je velká. Naštěstí to zvládli. Podařilo se nám dát góly z přesilovek a vyhráli jsme," vyprávěl kouč domácích Petr Novák.

Rozhodla tragická druhá třetina Chomutova

Přesilovky na obou stranách stav nezměnily, šanci měl při plném počtu hráčů na ledě v přečíslení chomutovský Sikora. Hned v úvodu druhého dějství domácí snížili při Hřebejkově vyloučení díky Pabiškově teči Rýglovy rány od modré čáry a Mladoboleslavští ožili.

Druhý zápas baráže o hokejovou extraligu: Mladá Boleslav - Piráti Chomutov. Brankář Chomutova Milan Řehoř inkasuje třetí gól. Vlevo Lukáš Pulpán z Chomutova

Ve 26. minutě bylo vyrovnáno, když Mikulíkovo nahození tečoval za Řehořova záda Balaštík. Pak hráli domácí 21 vteřin v pěti proti třem, Chomutov se sice ubránil, ale už proti čtyřem opět Balaštík otočil skóre, když se po teči ještě marně snažil odvrátit puk Pulpán.

Další přesilovku Mladé Boleslavi využil v 38. minutě po průniku faulovaný Pabiška a dvoubrankový náskok jí zůstal do pauzy i po nevyužité šanci chomutovského Hrušky při hře čtyř proti třem. "Rozhodla druhá třetina, kterou jsme totálně nezvládli nikoliv z pohledu hry, ale z pohledu herní disciplíny. Udělali jsme spoustu faulů a domácí dali tři góly z přesilovek, to rozhodlo," zlobil se trenér Chomutova Jiří Doležal.

Zapojte se do diskuze! Nově přes SMS

Na přelomu druhé a třetí třetiny hosté neuspěli ani ve výhodě pěti proti třem dlouhé 73 vteřin. Ve 44. minutě po dorážce Bahenského pojistili domácí svůj náskok. Gólmana Řehoře následně nahradil Duba, který inkasoval v 53. minutě při další přesilovce domácích. Prostřelil jej Balaštík a dovršil hattrick.

Autor: