Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Hokejisté odletěli do dějiště MS, v Ruzyni se minuli s Djokovičem

Sport

  11:28
PRAHA - Pavelec, Kovář, Hertl a... Djokovič. Takový mix sportovních hvězd se promíchal na pražském letišti Václava Havla při odletu českých hokejistů do Švédska, kde odehrají mistrovství světa.

Tomáš Hertl před odletem reprezentace na MS. foto: MAFRA - Dan Materna.

Když Novak Djokovič vystoupil z odbavovací haly na jižním terminálu v pražské Ruzyni, nestačil se divit. O jeho příletu nikdo nevěděl, měl být tajný. A ve vestibulu letiště přitom postávalo na dvacet českých novinářů.

Ti však byli stejně překvapení jako on. Nepřijeli sem totiž kvůli tenisové světové jedničce, ale kvůli hokejovým reprezentantům. Ti chvíli před jedenáctou hodinou odletěli do Švédska obhajovat loňské bronzové medaile z mistrovství světa.

Vše o hokejovém MS 2013

"Máme jen ty nejvyšší cíle. Bez toho bychom tam nemuseli jezdit," prohlásil dobře naladěný Ondřej Pavelec, brankář, který by měl být velkou oporou českého týmu.

"Máme v mužstvu kvalitní hráče, deset hokejistů z NHL. Jsem rád, že  jich v zámoří bylo tolik volných," říkal kouč Alois Hadamczik.

Dvě posily z NHL se k reprezentaci připojily už v Praze . Pavelec na úterním tréninku a obránce Ladislav Šmíd před středečním odletem na letišti. Dalších osm hokejistů ze zámoří se k mužstvu přidá rovnou ve Stockholmu, kam by měli všichni přicestovat během středy.

"Podle mých zpráv jsou všichni zdraví a budou připraveni," uvedl Hadamczik. Národní tým absolvuje ve středu odpoledne první trénink v dějišti turnaje. Úvodní duel šampionátu ho čeká v pátek proti Bělorusku.

Novak Djokovič na pražském letišti Václava Havla.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!