Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Plzeň se pokusí o historický obrat

Sport

  8:00
PLZEŇ - Hokejisté Komety Brno budou mít v pondělí další pokus na dovršení postupu do finále play off, kam by prošli jako vůbec první mužstvo z předkola od jeho zavedení v extralize.

Kometa Brno - Plzeň (Žižka) foto: ČTK

V pátém pokračování semifinálové bitvy ale bude mít výhodu domácího prostředí Plzeň. Tým nabuzený sobotním úspěchem z jihu Moravy a ziskem prvního bodu v sérii žene naopak vpřed jiná výzva - dosud žádnému týmu se ve vyřazovacích bojích české nejvyšší soutěže nepovedlo otočit stav 0:3 na zápasy.

A Západočeši věří, že právě oni budou první. "Bylo by to krásné, ne?" řekl útočník Radek Duda. "Samozřejmě, že stále věříme v obrat. Všechny zápasy dopadly o gól, tak věříme, že teď jsme to štěstí naklonili na naši stranu. Víme, že to bude těžké, protože Kometa má pořád ještě dva mečboly k dobru, ale  my se to pokusíme odvrátit. Chceme potvrdit úspěch z Brna i doma a vrátit se znovu tam," prohlásil asistent trenéra Michal Straka.

Duda: Doufám, že fanoušci připraví peklo

Plzeňští ale zůstávají při zemi a váží si každé další příležitosti rvát se o naději na vytoužené finále. "Každý zápas je urputným bojem a my jsme rádi, že se můžeme znovu představit před svým publikem a máme nadále šanci dál bojovat," podotkl bek Jaroslav Modrý. "Doufám, že fanoušci v Plzni připraví peklo, potáhnou nás dopředu a budou šestým hráčem. Musí dostat rozhodčí pod tlak. Tak, jako je dostávají v Brně," doplnil Duda.

Jihomoravané věří, že je poslední domácí neúspěch nijak nevykolejí z nastoupené cesty, na níž už vyřadili Kladno a vítěze základní části Spartu.

"My jsme museli samozřejmě počítat s tím, že nevyhrajeme 4:0, že ta série bude těžká. Vedení 3:0 (v sérii), to je stejné jako v zápase, není to ještě vyhraný zápas. Dokud není dobojováno, tak se hraje," uvedl kouč Zdeněk Venera.

Semifinále play off hokejové extraligy Plzeň - Kometa Brno.Tomáš Pitule z Plzně a českobudějovický brankář Jiří Trvaj.

Brňané současný stav 3:1 neberou jako promarněný mečbol, ale spíše jako stav, který by po čtyřech zápasech série brali před jejím startem všemi deseti. "Třikrát se k nám přiklonilo štěstí, v sobotu vyhrála Plzeň, ale určitě to není tak, že bychom měli být nějak překvapení a zaskočení, že Plzeň u nás vyhrála," dodal Venera.

"Musíme do toho jít s čistou hlavou, v sobotu to nebyl z naší strany ideální výkon, ale pokusíme se to napravit v Plzni. Musíme se vrátit k tomu, proč jsme byli úspěšní. Nemohli jsme si myslet, že vyhrajeme čtyři utkání. Snažili jsme se, ale nevyšlo to, Plzeň má svoji kvalitu," poznamenal kapitán Radim Bičánek.

"Uděláme maximum, abychom to uzavřeli, ale oni se nebudou chtít vzdát, bude to další těžký zápas. Musíme hrát prostě líp, nechali jsme jim hodně aktivity," hledal hlavní směr pro zlepšení bek Jiří Vašíček.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!