Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Další výhra, znovu s nulou, ale gól dali hokejisté Norům jen jeden

Sport

  19:20
LILLEHAMMER - Čeští hokejisté vyhráli i druhý přípravný zápas před blížícím se mistrovství světa, v Lillehammeru porazili Norsko 1:0. Duel rozhodl gól Dominika Simona ve 30. minutě. Brankář Jakub Kovář opět udržel čisté konto.

Dominik Simon uniká Steffenu Thoresenovi. foto: ČTK/AP

Trenér Vladimír Růžička udělal oproti pátku dvě změny v sestavě, v obraně dostal šanci Zámorský a v útoku Zohorna. Do úvodní šance se již v první minutě dostal Martin Růžička, kterému byl dodatečně připsán druhý český gól v prvním zápase, brankáře Söberga ale nepřekonal.

Češi si tentokrát nevytvořili takový tlak jako o 24 hodin dříve, šance na otevření skóre ale měli. Jenže Filippi trefil boční tyč a neujaly se ani akce Valského a Radila. V první přesilové hře zápasu poté tečovaná střela Zámorského skončila na brankové konstrukci.

Jakub Kovář měl opět méně práce než jeho protějšek, v 17. minutě ale zlikvidoval velkou šanci Steneho. Při Koukalově vyloučení si brankář Jekatěrinburgu připsal další zákroky, do vedení však soupeře nepustil.

V 27. minutě tečoval Mozíkovu střelu nebezpečně Koukal, bezbrankový stav se ale změnil až o dvě minuty později, kdy po Pláňkově přihrávce překonal Söberga Simon.

Norové hrozili jen z přesilovek

Český tým následně zvýšil aktivitu a mohl vedení několikrát zvýšit, v největší šanci ale neuspěl osamocený Radil. Norové hrozili prakticky jen v početních výhodách, ani jeden ze dvou trestů Zámorského ale k vyrovnání nevyužili.

Ve 42. minutě byl vyloučen Novák a v následném oslabení si Jakub Kovář připsal zákrok večera, když lapačkou zlikvidoval gólovou šanci Börresenovi. Ještě v oslabení se do brejku dostal Roman, jeho střela se ale odrazila od horní tyčky.

V 48. minutě to individuálně zkusil Kolář, Söberg byl ale připraven. Těsnou výhru v komorním prostředí arény Kristins Hall Češi udrželi i při závěrečné power play domácích.

Euro Hockey Challenge

  • Norsko - Česká republika 0:1 (0:0, 0:1, 0:0) 
    Branka a nahrávky: 30. Simon (Pláněk, Filippi). Rozhodčí: Hansen, Solem - Waldejer, Aasum (všichni Nor.). Vyloučení: 1:5. Bez využití. Diváci: 350.
  • Bělorusko - Lotyšsko 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
    Branka: 7. Džerinš. 
  • Slovensko - Švédsko 3:1 (1:0, 0:2, 1:0)
    Branky: 26. Graňák, 29. Haščák, 59. Gríger - 20. Gunnarsson.
Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!